EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

01:55 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Administració, destinacions, sector i empreses tecnològiques tanquen la quarta edició amb el repte de captar i executar els fons Next Generation

El Digital Tourist tornarà a Benidorm en 2022

04 juny 2021
Foto del acto de clausura de Digital Tourist 2021.
Foto del acto de clausura de Digital Tourist 2021.

Digitalització i col·laboració publicoprivada, les claus més referenciades per a mantindre el lideratge i la competitivitat i reactivar el turisme

El congrés Digital Tourist tornarà en 2022 a Benidorm, per a convertir novament a la ciutat en l'epicentre del debat i anàlisi sobre solucions tecnològiques aplicades al turisme. Així ho han confirmat hui els president d'Ametic i de la Comissió de Smartcities de l'entitat, Pedro Mier i Adolfo Borrero, i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, durant la clausura de la quarta edició del congrés, que s'ha desenvolupat durant dos jornades a la ciutat i que ha comptat amb la presència de la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

Durant la clausura, l'alcalde ha significat els "missatges potents" amb els quals s'ha saldat esta quarta edició, centrada en la definició i execució dels fons Next Generation i l'oportunitat que suposen per a les destinacions i per a la reactivació i competitivitat de la indústria turística. Entre els missatges, Toni Pérez ha destacat el llançat per la ministra Maroto sobre la creació de la Plataforma Intel·ligent de Destins, que connectarà a destinacions, empreses i turistes i amb el qual es pretén impulsar la recuperació del sector i situar a Espanya en l'avantguarda tecnològica.

L'alcalde ha indicat que esta Plataforma juntament amb els fons Next Generation i els Plans de Sostenibilitat configuren "el moment per a poder aplicar tot allò que la indústria turística i la tecnològica han anat desenvolupant en este temps tan difícil". "És el moment –ha afirmat– de fer les coses bé per a recollir els fruits, i fer-ho magníficament des de la màxima col·laboració entre Administracions i amb la iniciativa privada".

Prèviament durant la taula de debat que ha compartit amb els alcaldes de Calvià, Gijón, Màlaga i Logronyo, Toni Pérez ha advertit de l'"exigència dels temps" que marcarà l'execució dels projectes que susceptibles de ser finançats amb càrrec als Next Generation; una circumstància a la qual s'ha referit durant la clausura el president d'Ametic, que ha precisat que "hi ha dos preocupacions lògiques de cara a estos fons: ser acurats en la definició dels projectes i la seua execució".

Davant aqueixa exigència, que constituïx un repte, l'alcalde ha assenyalat que en el cas de la proposta que llançarà Benidorm "s'alinearan amb el nostre Pla Estratègic DTI + Segura, amb l'Agenda 2030 i amb els ODS".

Justament l'ODS número 17 –'Aliances per a aconseguir els objectius'– ha sigut un dels més esmentats al llarg del Digital Tourist 2021, tal com ha referit Adolfo Borrero. El president de la Comissió de Smartcities d'Ametic ha ressaltat que "l'aliança publicoprivada serà fonamental per a executar els fons" Next Generation.

Sobre el desenvolupament del congrés, Borrero ha manifestat que esta edició ha suposat "la consolidació de la marca Digital Tourist", lligada novament a Benidorm en 2022. De cara al cinqué lliurament del congrés, ha avançat el desig de poder parlar de la Plataforma anunciada hui per la ministra, ja que "serà senyal que hem sigut capaços de coordinar-nos".

La mateixa ministra ha sigut l'encarregada de tancar el Digital Tourist, assenyalant que "els Next Generation són un instrument" important, però incidint al seu torn en què la clau està a vore "com aterrem els plans de sostenibilitat, la Plataforma Intel·ligent de Destinacions i la resta d'eines" perquè Espanya "siga un país que està a l'avantguarda no sols en nombre de turistes que rep, sinó sobretot perquè hem aprofitat la tecnologia, incorporant la sostenibilitat, per a fer de la nostra indústria turística la millor".

En el transcurs de l'acte, Maroto ha presentat dos noves eines basades en intel·ligència artificial i tecnologia espanyola, posades en marxa esta mateixa setmana per TurEspaña: un Quadre de comandament monitor Covid, amb informació comparada amb 30 països sobre incidència del virus, vacunació, índex de percepció de seguretat i balanços de cerques de vols; i uns panells dinàmics que incorporen informació per a vore l'evolució de l'activitat turística.

Reyes Maroto en la clausura de Digital Tourist 2021.
Reyes Maroto en la clausura de Digital Tourist 2021.
Digital Tourist.
Digital Tourist.