EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

02:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ministra de turisme presenta a Benidorm la Plataforma Intel·ligent de Destinacions el repte de les quals és digitalitzar-les i aprofitar l'experiència dels turistes connectats

"Benidorm és la destimnació que està a l'avantguarda d'este procés de transformació"

04 juny 2021
Reyes Maroto y Toni Pérez.
Reyes Maroto y Toni Pérez.
  • Comptarà amb una dotació de 130 milions i afrontarà cinc grans reptes tècnics, desenvolupant-se per fases.
  • Reyes Maroto destaca el seu desig de presentar la realitat de la plataforma en la pròxima edició del Digital Tourist i a Benidorm.

 

La ministra de Turisme, tal com va comprometre en Fitur el mes de maig, ha presentat hui a Benidorm, en el marc del Digital Tourist, la principal iniciativa del seu departament per a situar a Espanya en l'avantguarda tecnològica de la digitalització del Turisme.

Per a la ministra, Benidorm és "el baluard, el destí que està a l'avantguarda d'este procés de transformació", assenyalant que des d'ací Benidorm "inspira a tots per a fer-ho molt millor".
La plataforma està contemplada en el pla España Puede; compta amb una dotació de 130 milions d'euros i es convertix en el projecte estrela del turisme espanyol per a impulsar la recuperació de sector i situar al nostre país en l'avantguarda tecnològica.

Va destacar Reyes Maroto en la presentació que la Plataforma va nàixer a Benidorm i en l'anterior Digital Tourist com a "projecte amb ambició, compromís i voluntat". Ara ja completament planificada, pretén, va explicar, "liderar la digitalització" del sector i les destinacions sent "més que un desenvolupament tecnològic". Per a la ministra, la Plataforma "pretén liderar la digitalització com una forma intel·ligent i innovadora de treballar".

Clau en el projecte de plataforma presentada hui a Benidorm serà la interconnexió; i el repte fonamental, va dir la ministra, "digitalitzar les destinacions i les experiències dels turistes" sabent que "encara n'hi ha alienes a este procés". S'espera, va assenyalar, "que la plataforma contribuïsca a fidelitzar-los".

Per a la ministra, partim de la fortalesa que suposa la Xarxa DTI d'Espanya i planteja la plataforma en el si d'un ecosistema digital que s'enfronta a cinc grans reptes tècnics relacionats amb la digitalització i que actuarà a favor del turista, sota el prisma de les destinacions turístiques i la col·laboració de les empreses del sector.

Per a la 1a fase, va anunciar la ministra, s'ha programat un temps de sis mesos i quatre premisses: millorar la xarxa DTI, millorar el sistema de gestió, desenvolupar els programes pilot i analitzar els resultats. Maroto considera que es tracta d'"una aposta ambiciosa que augmentarà el nostre lideratge turístic" i que se centra "en la sobirania tecnològica espanyola". El marc de presentació, va concloure la ministra, "només podria ser Benidorm i el Digital Tourist", desitjant, va dir, presentar la realitat de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions en l'edició de 2022.

La ministra va arribar al caient de les onze del matí a Benidorm i després de saludar a l'alcalde Toni Pérez i al president d'AMETIC, Pedro Mier, va pujar a Alcaldia on en va signar en el Llibre d'Or de la ciutat amb una dedicatòria a l'hospitalitat sempre demostrada cap a la seua persona, assenyalant la contribució de Benidorm al turisme i el compromís per l'excel·lència turística com a primera DTI certificada del Món.