EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

19:50 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Regidoria de Participació Ciutadana anima a tots els veïns majors de 18 anys a participar en el procés

El dia 28 finalitza el termini del vot telemàtic de les propostes dels pressupostos participatius

24 novembre 2022
Presupuestos Participativos.

Dilluns que ve 28 de novembre finalitza el termini perquè la ciutadania de Benidorm major de díhuit anys puga votar de manera telemàtica les propostes formulades pels veïns per als pressupostos participatius de l'any que ve.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha recordat hui que eixe termini continua encara obert i ha animat a tots els empadronats majors d'edat al fet que ho facen "per a aconseguir el model de ciutat que volem i en llaures a tindre una participació cada vegada major".

Els veïns podran votar totes les propostes que consideren d'entre les 130 que es van presentar fins a la data límit de presentació, que va concloure el passat 2 de novembre a les 23.59 hores. Després de la celebració de l'assemblea del pressupost participatiu l'endemà, el dia 4 d'este mes es va obrir el termini per a votar a través de la plataforma digital per a aquells que no ho hagueren fet de manera presencial en l'assemblea.

El vot telemàtic ha de fer-se a través de la plataforma digital benidorm.governalia.es. Esta modalitat, com s'ha explicat, estarà oberta a tots els ciutadans empadronats majors de díhuit anys fins al pròxim 28 de novembre. Per a valorar i votar les diferents propostes en línia, els veïns que ho desitgen hauran d'acudir a l'adreça web: benidorm.governalia.es i des d'allí registrar-se amb un nom d'usuari i una contrasenya. El següent pas serà verificar el seu DNI perquè el sistema comprove que està inclòs en el padró d'habitants.

Pellicer ha destacat que "cada any hi ha més participació, per la qual cosa la valoració és molt positiva". La prova és que enguany s'han rebut 130 propostes, una xifra superior a la d'exercicis anteriors. L'edil ha recordat que cada ciutadà o ciutadana pot optar per quantes proposades vulga i ha aclarit que els detalls de les mateixes poden conéixer-se en la mateixa plataforma digital "on també estan llistades per al que vulga votar o consultar-les".

Una vegada finalitzat el termini de votació es formarà una comissió mixta formada per dos membres del Consell Veïnal i altres dos assistents a la passada assemblea, que ja van expressar allí mateix el seu desig de formar part. Esta comissió realitzarà un seguiment i valoració de les propostes juntament amb els tècnics municipals per a determinar quines són les que tenen viabilitat per a ser executades. L'ordre s'establirà en funció del nombre de vots obtingut per cadascuna.

El pressupost participatiu estarà dotat amb almenys al 5% del capítol d'inversions del pressupost municipal de l'exercici 2023, una quantitat que en els últims anys ha superat el mig milió d'euros.

Ana Pellicer, va reiterar que la participació a través de la plataforma digital "és una magnífica oportunitat per als nostres ciutadans de triar el model de ciutat que volen" gràcies al fet que els pressupostos participatius "són una eina molt potent per a això" i que es porten executant des de l'any 2016, motiu pel qual va tornar a "animar a tots al fet que voten les propostes que consideren que són més apropiades i que millor encaixen amb la seua concepció de Benidorm".