EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

01:17 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde ressalta l'aposta que fa el torneig per l'ús de les noves tecnologies i el foment de l'esport inclusiu per a joves amb discapacitat

El Costa Blanca Cup es consolida en la seua 25a edició com un referent internacional del futbol base

28 juny 2018
El Costa Blanca Cup se consolida en su 25 edición como un referente internacional del fútbol base

La 25 edició del Costa Blanca Cup que se celebra a Benidorm de l'1 al 7 de juliol, ha sigut presentada este matí per l'alcalde Toni Pérez, el regidor d'Esports, Arturo Cabrillo i per Fernando Brotons, director de Tour-Sport, empresa organitzadora d'un esdeveniment que ja s'ha consolidat com un torneig de futbol base de referència nacional i internacional. En esta edició s'ha confirmat la participació de 4.000 jugadors procedents de 17 països i s'ha convertit ja en l'esdeveniment esportiu amb major nombre de participants no solament de Benidorm, sinó de tota la província d'Alacant.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va estar acompanyat per diversos membres de la Corporació i va ressaltar la importància d'un esdeveniment esportiu que al llarg de la seua brillant trajectòria "no solament ha crescut en l'aspecte esportiu i en el nombre de participants, sinó que també ho ha fet en l'aspecte humà i en la qualitat de la trobada personal que mantenen els participants". L'alcalde també va ressaltar que la Costa Blanca Cup "en la seua aposta per la innovació i la tecnologia, coincidix amb una línia d'acció compartida amb Benidorm en el seu anhel per convertir-nos en la primera destinació turística intel·ligent del món. La nostra aposta per les noves tecnologies està al servici de la sostenibilitat, i la Costa Blanca Cup està innovant-se en la mateixa direcció". Toni Pérez va subratllar finalment que "no solament és un esdeveniment que articula la comarca i genera riquesa social, sinó que suposa una plataforma de promoció de turisme esportiu de primer ordre i, al mateix temps, ajuda a reforçar la nostra aposta per l'accessibilitat universal de les persones a través del Costa Blanca Cup Inclusivament".

Altea, Calp, La Nucia, La Vila Joiosa i Polop completen al costat de Benidorm la nòmina de seus d'un torneig que se sustenta en tres pilars: la promoció de valors, el caràcter internacional de l'esdeveniment i l'impacte econòmic" en les seus que allotgen als participants.

276 equips de 17 països de quatre continents: els europeus França, Rússia, Anglaterra, Irlanda del Nord, Portugal, Suècia, Islàndia, Noruega, Espanya i el debutant Turquia; el Marroc com a representant africà, els asiàtics Japó, Bahrain, Kuwait i Jordània, així com els Estats Units i Brasil. En total, quasi 4.000 jugadors, entre ells 400 xiques, que disputaran 660 partits i que durant una setmana conviuran dins i fora de la gespa per a generar 24.000 pernoctacions directes en la localitat.

Entre les novetats previstes per a esta edició destaca l'estrena d'una aplicació mòbil pròpia, gratuïta i disponible tant en Android com en iOS i que es convertirà en l'eina de comunicació amb els equips, ja que arreplega tota la informació del torneig: calendari de partits, classificacions, notícies, activitats. D'altra banda, està edició servirà per a llançar la celebració de la primera Costa Blanca Virtual Cup, en la qual participaran 64 jugadors representant a 64 clubs presents en el torneig. La competició es disputarà el divendres a la vesprada, si bé la final se celebrarà durant la festa del futbol, que enguany es realitzarà el divendres 6 en el Parc Foietes.

Destaca també l'augment de partits en la modalitat "Inclusivament", un torneig que el Costa Blanca Cup va ser pioner a l'hora d'incorporar l'activitat física de joves amb discapacitat i sense, per a la pràctica esportiva en equip. En esta 25a edició es repetix el cartell de l'any passat, amb la presència del Newcastle i els clubs valencians de Primera Divisió: Llevant UD, Vila-real CF i València CF.

Com és habitual, la cerimònia d'inauguració se celebrarà el dilluns a la nit després de la disputa de la primera jornada, i congregarà a totes les expedicions en l'Auditori Julio Iglesias, en un dels actes que s'ha convertit en senyal d'identitat de Costa Blanca Cup i que oferix una dimensió real del volum del torneig a més d'una experiència única per als jugadors. A causa de la gran quantitat de participants i per a no fer excessivament deixe anar l'acte, enguany la desfilada de jugadors partirà des de la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya i no des de la platja.