EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

22:11 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Este document permetrà que qualsevol benidormer puga elevar les seues propostes de ciutat per al seu estudi i possible inclusió en els pressupostos municipals

El Consell Veïnal aprova l'autoreglament del Pressupost Participatiu de 2024

07 setembre 2023
El Consejo Vecinal aprueba el Autorreglamento del Presupuesto Participativo de 2024

Per segon any consecutiu es podrà votar cadascuna de les propostes de manera telemàtica.

El Consell Veïnal de Benidorm ha aprovat este dijous l'autoreglament del Pressupost Participatiu de 2024, en una sessió que s'ha desenvolupat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm i que ha estat presidida per l'alcalde i president del Consell, Toni Pérez. Este autoreglament naix "amb una perspectiva clarament continuista" respecte als documents que han regit este procés participatiu en anys anteriors i que ara, després d'obtindre llum verda del Consell Veïnal, serà remés al ple per a la seua ratificació i aprovació definitiva.

D'esta manera, Consistori i agrupacions veïnals fan el primer pas d'un procés amb el qual s'obri la porta al fet que qualsevol benidormer puga realitzar les seues aportacions i propostes de ciutat, elevant-les formalment una vegada que s'òbriga el termini establit, perquè siguen avaluades pel Consell Veïnal i els tècnics municipals i puguen arribar a ser incloses en els Pressupostos Participatius del pròxim any. La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha recordat que enguany, novament, "tots els ciutadans majors de dihuit anys podran votar les propostes no sols de manera presencial, sinó també de manera telemàtica, gràcies a una subvenció rebuda l'any passat de la Diputació Provincial i que va permetre crear una plataforma participativa" amb esta finalitat.

Un dels objectius que es perseguix amb el vot telemàtic és obrir la participació veïnal als més joves "perquè s'impliquen en les millores que volen per als seus barris i per a la ciutat", ha dit Pellicer.

Igualment, l'edil ha recordat que l'Ajuntament de Benidorm destina almenys el 5% del capítol d'inversions reals per anualitat del pressupost municipal de cada any a atendre les propostes definitives del Pressupost Participatiu, "encara que sempre s'ha superat eixa quantitat", ha precisat.

La sessió del Consell Veïnal celebrada este dijous també ha servit que Consistori i representants de les diferents associacions veïnals posaren en comú les seues peticions, propostes i aportacions, amb l'objectiu compartit de millorar els serveis que es presten, l'estat dels barris i la qualitat de vida dels ciutadans. Així, s'han tractat temes relacionats amb la mobilitat, el mobiliari urbà, l'espai públic, la neteja o l'estat de les platges.

Així mateix, s'ha adonat de la reactivació del Premi Veí Exemplar 2023, que es reprén enguany després de tres anys d'aturada obligada a causa de la pandèmia. D'esta manera, qualsevol persona podrà elevar el nom dels ciutadans que considere que podrien ser mereixedores del premi, amb els mèrits que el justifiquen, sempre que es tracte de veïns empadronats a Benidorm i la trajectòria personal dels quals, laboral, social o humanitària puguen considerar-se exemplars per a la ciutadania. L'alcalde Toni Pérez s'ha sumat a la invitació del Consell Veïnal per a participar en este procés, el termini del qual per a presentar propostes està obert fins al 30 de setembre.

El Consejo Vecinal aprueba el Autorreglamento del Presupuesto Participativo de 2024
Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file