EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

22:00 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Són obra de l'artista Toni Marí i constituïxen un homenatge a l'aigua per mitjà de dos figures humanes, un home i una dona, que sostenen dos gotes sobre els seus caps

Comença el muntatge de les escultures monumentals que completen la reurbanització de la part alta de l'avinguda de Beniardà

07 setembre 2023
Montaje de las esculturas.
Montaje de las esculturas.

,

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat este dijous el muntatge de dos escultures monumentals que vindran a completar la reurbanització de la part alta de l'avinguda de Beniardà, en el tram que discorre sobre el nou túnel executat per a soterrar el trànsit rodat i salvar el pas a nivell del TRAM. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha visitat els treballs acompanyat d'altres membres de l'executiu municipal, personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i de l'autor de les dos obres escultòriques, l'escultor Toni Marí, natural de Xàbia.

El primer edil ha destacat que la col·locació de totes dos escultures "aporta un valor afegit a una obra que ha vingut a transformar per complet i a enriquir tot este entorn", on fins fa molt poc temps "confluïen les vies del tren i la circulació rodada, generant freqüents retencions de trànsit i molèsties als veïns" i on ara "s'han generat espais verds i afavorit el trànsit per als vianants per al gaudi de la ciutadania".

Les dos escultures estan realitzades en ferro, tenen set i sis metres d'altura i un pes cadascuna d'elles que supera la tona. Representen dos figures humanes, un home i una dona, enfocades cadascuna en una direcció per a rebre o acomiadar a les persones que utilitzen esta via per a entrar o eixir de la ciutat. En tots dos casos, tenen les mans alçades i sostenen sobre els seus caps una gran gota d'aigua, en el que pretén ser un homenatge de Benidorm a este element, un dels béns "més preuats i més valorats" per al municipi, com ha destacat Toni Pérez.

Sobre la temàtica de l'obra, l'alcalde ha assenyalat que "no podia ser d'una altra manera. Ens trobem en l'avinguda de Beniardà, a escassos metres de la planta potabilitzadora des de la qual es distribuïx l'aigua que bevem en el nostre municipi i enfront de l'inici de l'avinguda de José Ramón García Antón. Indubtablement –ha afegit–, l'aigua havia de ser l'eix central".