EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

13:41 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Cobert con tormenta

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les ajudes preveuen una quantia base de 2.000 euros per establiment i altres 200 per cada treballador

Demà finalitza el termini per a sol·licitar les ajudes TEN 2021 per als hotels que van participar en l'Imserso 19/20 i que tinguen el segell SICTED

22 novembre 2021
TEN21

El termini per a sol·licitar les ajudes TEN 2021 per als establiments hotelers que van participar en el Programa de Turisme de l'Imserso 2019/20 i aquells que compten amb la distinció de Qualitat SICTED finalitza demà dimarts 23 de novembre. Estes ajudes, que són finançades a través d'una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant, es van obrir al sector hoteler després que la Junta de Govern Local (JGL) aprovara a primeries de mes destinar al sector hoteler el crèdit restant, un romanent de 243.517,97 euros.

Les ajudes TEN 2021 es dirigixen a empreses de més de 10 treballadors de sectors vinculats a la indústria i l'activitat turística i preveuen una quantia base de 2.000 euros per autònom, pime i empresa, als quals s'afigen altres 200 euros 'extra' per cada treballador donat d'alta a 31 de desembre de 2020, fins a un màxim de 8.000 euros.

Inicialment, les TEN es van establir per a activitats de transport terrestre urbà i suburbà de passatgers, tipus de transport terrestre de passatgers 'n.c.o.p', restaurants i llocs de menjar, provisió de menjars preparats per a esdeveniments, altres servicis de menjars, establiments de begudes, activitats d'exhibició cinematogràfica, lloguer d'articles d'oci i esportius, activitats d'Agències de Viatges, activitats d'Operadors Turístics, altres servicis de reserva, gestió de sales d'espectacles, activitats dels jardins botànics, parcs zoològics i reserves naturals, activitats dels parcs d'atraccions i altres activitats recreatives i entreteniment.

Les sol·licituds presentades i valorades en una primera remesa van llançar un import concedit de 243.258,03 euros, pràcticament la meitat de la subvenció rebuda per a estes ajudes. D'ací ve que s'optara per obrir les ajudes a altres sectors vinculats al turisme i a l'oci, com el cas dels hotels, "Un sector clarament afectat per la pandèmia i per les restriccions de mobilitat que han operat durant bona part dels vint mesos que dura la crisi sanitària" ha assenyalat la regidora d'Ocupació, Mónica Gómez.

L'edil, a més, ha significat que el sector ha quedat "en gran manera exclòs de les convocatòries d'ajudes directes llançades per les administracions competents, podent acollir-se pràcticament només a les plantejades per l'Ajuntament de Benidorm".

"Parlem –ha afegit– d'establiments que, a més, s'estan veient afectats esta tardor i també en part de l'hivern perquè l'Imserso no està actiu encara en l'àmbit nacional" per la demora del Govern a l'hora d'adjudicar el programa, retard que ha provocat que "alguns d'estos hotels es troben hui tancats".

També s'ha volgut arribar "als hotels que en els últims temps han fet una aposta clara per la qualitat, que han sigut reconeguts amb el Segell de Qualitat Turística SICTED, incloent-hi els qui hi hagen obtingut la seua distinció en 2021".

Les sol·licituds han de tramitar-se a través de la Seu Electrònica municipal: https://sede.benidorm.org.