EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

03:48 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Curtmetratges, conferències, exposicions i teatre conformen les activitats que culminaran el dia 25 amb una gran marxa

Benidorm completa un extens programa amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

22 novembre 2021
Igualdad

La setmana comença hui amb la presentació del projecte 'Documóvil' en l'IES Pere Maria Orts i Bosch.

L'Ajuntament de Benidorm ha organitzat un extens i complet programa d'activitats per a commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Este programa, desenvolupat per la Regidoria d'Igualtat, inclou el visionament de curtmetratges, xarrades, exposicions, una obra de teatre i culminarà dijous que ve amb una marxa local promoguda per l'Associació d'Ames de casa de Benidorm.

El programa s'inicia hui amb la presentació del projecte 'Documóvil' en l'Institut Pere Maria Orts durant tot el matí. Este projecte, impulsat per la Regidoria d'Igualtat, consta de sis curtmetratges en els quals han participat estudiants d'ESO i Batxiller de la ciutat amb l'objectiu de promoure la igualtat de gènere.

A través estos curts, ha explicat la regidora Ángela Zaragozí, "els xics i xiques mostren la seua visió sobre diferents problemes de gran importància social, com la violència de gènere, abús de menors, feminisme, igualtat, etc.".

Els curts que es projecten són 'No seas histérica', dirigit per Ruth López Miralpeix; 'El cuento de un maltratador', dirigit per Nathan Marín Lupsa;. 'Élle-a', dirigit per Dina Koulaugli; 'Alerta roja', dirigit per Marina Rodríguez Bou; 'Levi', dirigit per Irene Pérez García; i 'The wrong way', dirigit per Wassim Atiki.

Amb esta iniciativa els estudiants s'inicien en la producció audiovisual i "roden els seus propis curtmetratges amb un tema central: la igualtat de gènere".

"Des de la Regidoria treballem cada dia per a posar fi a esta xacra social que és la forma més cruel i, alhora més òbvia, de la desigualtat i les relacions de poder que continuen existint entre hòmens i dones en la nostra societat" ha dit l'edil.

La programació contínua demà a les 10.30 hores a la Sala Polivalent del Centre Municipal El Torrejó amb una xarrada a càrrec de la psicòloga Jessica Sanchis Buades amb el títol 'Dones i associacionisme'.

El dimecres 24 l'Espai D'Art de l'Ajuntament acollirà a les 11.30 hores la inauguració de l'exposició de cartells '25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la violència contra les Dones' realitzada per l'alumnat de 2n de Batxiller Artístic de l'IES Pere Maria Orts. La mostra estarà instal·lada fins al 7 de desembre. Eixe dia, a les 19 hores tindrà lloc la representació teatral de l'obra 'A vueltas con la vida' en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm, amb entrada gratuïta.

El dijous 25, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, es desplegarà la pancarta commemorativa al balcó de l'Ajuntament a les deu del matí. Al migdia, l'emissora municipal 'Onda Benidorm' realitzarà el programa 'Femení singular', en el qual es donarà lectura al manifest. A la vesprada, a les 18 hores, se celebrarà la Marxa Local contra la Violència de Gènere promoguda per l'Associació de Mestresses de casa de Benidorm, que tindrà eixida en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.

L'objectiu de totes estes activitats és "continuar lluitant i conscienciar per a aconseguir una igualtat real entre hòmens i dones, acabar amb la violència de gènere i educar en igualtat als nostres menors" ha postil·lat Zaragozí.

Audios relacionados
Corte 1 - Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte 2 - Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte 3 - Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte 4 - Angela Zaragozí
Audio file