EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

23:25 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

O 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'espera una participació de 1.900 estudiants de Primària de tots els centres de Benidorm

Cultura i La Barqueta convoquen el XX Certamen escolar de Dibuix i Pintura

02 gener 2023
Concurso de dibujo y pintura de La Barqueta.

En els seus vint anys d'història, al Certamen s'han presentat 32.941 dibuixos.

L'Associació Cultural i Recreativa 'La Barqueta', amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, ha presentat la vintena edició del seu Certamen Escolar de Dibuix i Pintura en el qual poden participar tots els alumnes d'educació Primària de Benidorm. Així ho ha anunciat este matí el regidor de l'àrea, Jaime Jesús Pérez, al costat del president de l'entitat, Francisco Llorens, 'Paco Rosera' i el membre de la seua junta directiva, Jaime Lloret.

Jaime Jesús Pérez ha assenyalat que el motiu central del Certamen és "la Trobada" de la Mare de Déu del Sofratge que, ha recordat està catalogada com a "Festa d'Interés Turístic Autonòmic". Cada xiquet podrà presentar una obra en el seu centre d'estudi i este "seleccionarà deu per cada cicle" que s'enviaran a l'organització "del 20 al 24 de febrer".

El regidor de Cultura ha donat les gràcies a 'La Barqueta' pel treball que realitza durant tot l'any organitzant exposicions i concerts i "per mantindre viva la nostra història i tradicions" perquè veïns i turistes "les coneguen", com en este cas, a través de la pintura.

Jaime Jesús Pérez ha valorat també l'"interessant treball d'arxiu" fet per l'associació que va permetre "fa dos mesos una exposició amb els guanyadors de cada any" que es va poder contemplar a la Casa del Fester.

Per la seua banda, Jaime Lloret s'ha referit al cartell anunciador, obra de la xiqueta Ana Chernova, del CEIP Miguel Hernández, en la qual un rostre mostra en un dels seus ulls l'escenificació de la Trobada, i en un altre a la verge "amb l'emoció que comporta, plorant".

Lloret ha incidit en la gran participació dels estudiants en el concurs, que en vint anys ha reunit "32.941 dibuixos diferents" i que, per a la present edició "esperem" que al voltant de 1.900 xiquets aporten els seus treballs, encara que ha matisat que, en altres anys "arribem als 2.200".

La implicació dels centres escolars amb el certamen és evident. "Alguns col·legis –ha puntualitzat Lloret– competixen per vore qui presenta més dibuixos", la qual cosa també premia 'La Barqueta'.

Després del lliurament dels originals, especialistes, professors i delegats de Cultura i  'La Barqueta', seleccionaran els originals que s'exposaran al març i que seran votats pel jurat a la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera'. La mostra coincidirà amb l'aniversari de la Trobada que es commemora el 16 de març i l'endemà, el 17, tindrà lloc el lliurament de premis als autors de les obres guanyadores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament.

Audios relacionados
Corte voz 1 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Jaime Lloret
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Jaime Lloret
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Jaime Lloret
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Paco Llorens
Audio file