EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

23:33 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El dijous es va formalitzar l'escriptura de la 1a fase de l'immoble a favor de l'Ajuntament, que ha complit el seu compromís d'abonar els prop de 4 milions d'euros de l'IVA

Benidorm reclama a la Generalitat que la 2a i definitiva fase del centre cultural s'aborde en el termini màxim de tres mesos

02 gener 2023
Centro Cultural de Benidorm.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha reclamat hui a la Generalitat Valenciana que "en el termini màxim de tres mesos s'aborde la construcció de la segona i definitiva fase del centre cultural". Toni Pérez ha llançat este requisit després que dijous passat, 29 de desembre, Ajuntament i Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) formalitzaren davant notari l'escriptura de la primera fase de l'immoble a favor de l'administració local, tal com ha traslladat l'alcalde als grups de la Corporació durant la comissió informativa d'Urbanisme celebrada hui.

Un acte d'escriptura pública que portava aparellat l'abonament de 3.989.576,48 euros en concepte d'IVA per part de l'Ajuntament relatiu a la primera fase de l'obra, "pagament que ja s'ha efectuat".

Toni Pérez ha recalcat que "una vegada que l'Ajuntament ha complit amb el seu compromís de fer front al pagament d'eixe IVA, és el moment de reclamar a la Generalitat que faça el mateix i que inicie tots els tràmits perquè en un termini no superior a tres mesos es concreten tots els detalls sobre la segona i definitiva fase del projecte en un protocol o conveni". "Només d'esta manera –ha precisat– es podran complir les previsions del mateix Ximo Puig", que el passat octubre, durant la visita institucional a les instal·lacions del centre cultural, va expressar que les obres de la segona fase començarien "amb tota probabilitat" al llarg de 2023.

L'alcalde ha subratllat que "des de l'Ajuntament la disposició per a asseure'ns a treballar i col·laborar amb els responsables de la Generalitat i de l'SPTCV és total i absoluta, com ho ha sigut sempre en els últims anys, primer per a abordar aqueixa fase inicial de les obres i ara perquè es complete este complex cultural i Benidorm puga comptar, per fi, amb una infraestructura a l'altura del que la ciutat, els seus veïns i els seus visitants mereixen".

"Som un dels municipis amb més pes i aportació al PIB de la Comunitat Valenciana a través de la nostra activitat turística, i per això és de justícia que tinguem un retorn en forma d'inversions, en este cas completant-se el complex del centre cultural amb les prestacions amb les quals es va projectar", ha apuntat.

Toni Pérez ha recordat que "en el seu moment les parts acordàrem donar prioritat a la construcció i posada a punt dels espais destinats als Conservatoris Municipals de Música i Dansa, a la sala menor amb capacitat per a més de 400 butaques i al tractament de façanes i cobertes d'esta zona". "Ara que esta primera fase ja està completada i liquidat l'IVA d'esta, que els nostres conservatoris estan a ple rendiment i totalment dotats per part de l'Ajuntament, és hora de planificar la resta del complex projectat. I cal fer-ho, com sempre hem reclamat, en una única i ambiciosa fase, per a la qual l'Ajuntament no escatimarà esforços".

A més dels prop de 4 milions d'euros en concepte d'IVA, dins de la primera fase del centre cultural l'Ajuntament ha invertit al voltant de 400.000 euros per a dotar en un temps pràcticament rècord al Conservatori Municipal de Música 'José Pérez Barceló' i de Dansa de nous instruments musicals, mobiliari i equips informàtics i audiovisuals.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file