EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

07:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les representacions es prolongaran fins al divendres en tots els centres de Benidorm

Cultura i Educació acosten el teatre als instituts amb 'Joves Espectadors'

22 setembre 2021
‘Jóvenes Espectadores’ en el Pere Maria Orts i Bosch.
‘Jóvenes Espectadores’ en el Pere Maria Orts i Bosch.

L'IES Pere Maria Orts i Bosch va albergar ahir la primera de les representacions de 'Joves Espectadors', el programa de dinamització cultural promogut per les regidories de Cultura i Educació que coordinen Jaime Jesús Pérez i Maite Moreno. Una iniciativa que pretén acostar les arts escèniques als alumnes de Secundària i Batxillerat.

A primera hora del matí, els alumnes del Pere Maria es concentraven al pati on els esperaven els integrants de 'Què farem', la companyia de teatre alternatiu i d'improvisació encarregada de l'espectacle. Els mateixos estudiants han triat el tema de la representació, escrivint cadascun una proposta en un paper i introduint-lo en una urna. D'ella s'ha seleccionat el que ha servit de base la interpretació.

Després de la passada en el Pere Maria, 'Què farem' es va traslladar a l'IES l'Almadrava per a la segona representació del dia. Hui dimecres, l'espectacle visita els IES Bernat de Sarrià i Beatriu Fajardo; demà dijous, el CC La Nuestra Señora de los Dolores i l'IES Mediterrània; finalment, el divendres, arribarà el torn dels centres Lope de Vega i Costa Blanca.

Jaime Jesús Pérez ha recordat que cicle 'Joves Espectadors' "se suma" al cicle 'Teatre a l'Escola' de març passat dirigit al públic d'Infantil i Primària que va recórrer els centres de Benidorm, dins del projecte municipal de suport educatiu i activitats extraescolars, 'Activem els col·les'.

Amb esta iniciativa "pretenem activar les emocions dels joves" a través "de l'art de la improvisació". Un grup d'actors "donen vida a les propostes dels estudiants que passen de ser mers espectadors a formar part del quadre escènic", ha aclarit el regidor.

 

«Activar les emocions dels joves» a través de la improvisació

 

L'Ajuntament de Benidorm "corre amb totes les despeses –ha explicat Pérez– com el caixet del grup teatral o requisits tècnics, com la sonorització del recinte". Els centres "solament" han de cedir l'espai i la necessària presa d'energia elèctrica. A més, "durant tot moment es complixen els protocols de seguretat sanitària de prevenció de la Covid-19", ha recalcat.

Activem els col·les

Activem els col·les és un programa de l'Ajuntament de Benidorm de suport educatiu i activitats extraescolars en el qual participen les regidories de Cultura, Esports Educació i Joventut. Està dirigit a la població escolar d'entre 3 i 18 amb l'objectiu de compensar els efectes negatius del passat confinament a causa de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.

A més de 'Joves Espectadors' ha comptat amb el PAEV (Programa de Suport Educatiu d'Estiu) i classes de reforç per a estudiants que han requerit suport acadèmic. Així mateix, 14 centres d'Infantil i Primària de Benidorm han participat en activitats extraescolars físiques i esportives dirigides per tècnics municipals d'Esports.

Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Jaime Jesús Pérez #4
Audio file