EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

20:56 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Molt núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament adquirix una bomba centrífuga submergible per a dos estacions de bombament, actualitzant el sistema que impulsa estes aigües fins a l'EDAR

Benidorm suma una nova inversió en la xarxa de residuals i supera els 5 milions en sis anys

14 juny 2021
Benidorm suma una nueva inversión en la red de residuales y supera los 5 millones en seis años

González de Zárate insistix en la necessitat que l'EPSAR licite totes les inversions pendents i compromeses

L'Ajuntament de Benidorm suma una nova inversió en la xarxa de sanejament i depuració de les aigües residuals, la qual cosa eleva "per damunt dels 5 milions d'euros els recursos destinats des de 2015 a la millora i actualització de la xarxa feta amb fons municipals o a través de les millores obtingudes en el contracte de gestió de les instal·lacions de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR)".

Així ho ha traslladat hui el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, després que la Junta de Govern Local (JGL) adjudicara la setmana passada el contracte de subministrament i instal·lació d'una bomba centrífuga submergible per a les estacions de bombeig 2 i 3, que ha suposat una inversió pròxima als 110.000 euros. De Zárate ha indicat que "actualitzem així els equips d'estes instal·lacions, que superaven els vint anys d'antiguitat, assegurant el correcte funcionament del sistema d'impulsió de les aigües residuals fins a l'EDAR".

L'edil ha remarcat que "parlem d'instal·lacions altament tecnificades i que requerixen un personal molt qualificat i amb una atenció de 24 hores els 365 dies de l'any". "Qualsevol error greu en el manteniment o en l'operativa de les instal·lacions –ha detallat- podria fer que les aigües residuals no arriben a l'EDAR i, en conseqüència, que es produïren abocats a la ciutat; alguna cosa que Benidorm no pot permetre's per una qüestió mediambiental i d'imatge".

González de Zárate ha recordat que el mes de març passat "també vam actuar d'urgència en l'estació de bombament número 1, situada en l'encreuament de les avingudes Mediterrani i Ametlla de Mar, substituint la vàlvula d'impulsió principal i invertint en això prop de 80.000 euros". La substitució d'esta vàlvula –en ús des de fa quasi de quatre dècades– "estava inclosa en el projecte d'adequació de les impulsions i estacions de bombament de Benidorm i l'Alfàs del Pi, obra que hauria d'haver licitat i executat ja l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat Valenciana, sobre la base del conveni signat en 2017 amb l'Ajuntament".

La substitució d'aqueixa vàlvula i l'adquisició ara de les dos bombes submergibles "són només una mostra de totes les actuacions fetes per l'Ajuntament amb càrrec al pressupost municipal o a les millores del contracte, i que fem per a evitar un problema mediambiental davant la falta d'inversió per part de l'EPSAR", ha subratllat.

Per això, ha reiterat una vegada més que "és necessari que la Generalitat complisca i licite totes les inversions pendents i compromeses, ja que els 3,5 milions d'euros que havien d'arribar des de 2017 només han invertit 120.000 euros".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file