EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

09:30 AM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Concentracions silencioses en tot el país convocades per la FEMP en memòria de les últimes víctimes

Benidorm i tota Espanya planten cara a la violència masclista

14 juny 2021
Benidorm y toda España plantan cara a la violencia machista

L'Ajuntament de Benidorm ha convocat un minut de silenci este migdia en memòria de les últimes víctimes de la violència masclista. En esta ocasió, a la concentració s'ha sumat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que, a més, ha promogut concentracions en totes les localitats del país.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han encapçalat la protesta silenciosa davant la porta principal de l'edifici consistorial en la qual han participat regidors dels tres grups amb representació en el Consistori, funcionaris i veïns.

Les germanes Anna i Olivia Gimeno Zimmermann, d'un i sis anys respectivament, van ser segrestades pel seu pare el 27 d'abril, dia en què hauria d'haver-les entregat a la seua mare a Santa Cruz de Tenerife. El 10 de juny apareixia el cadàver de la major. El cas, objecte d'una gran cobertura mediàtica, ha sobrepassat les fronteres d'Espanya.

D'altra banda, a Estepa (Sevilla), el passat 3 de juny, la jove mare de dèsset anys, Rocío Caíz, era assassinada suposadament per la seua exparella, que ja es troba a la presó provisional.
Tots dos casos, amb gran repercussió social i en mitjans de comunicació, han demostrat el repunt de la violència masclista després del confinament a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Enguany, la violència de gènere ha provocat la mort de 18 dones i set menors han quedat orfes. Des de 2013 han sigut assassinats per esta causa 41 xiquets a Espanya i des de 2003 ja sumen 1.096 les dones víctimes de la violència masclista.

Des de la FEMP han fet una crida per a "omplir de silenci" hui les places dels ajuntaments de tota Espanya i expressar el dolor i la solidaritat "compartits per tots" els espanyols davant tan luctuosos crims.

La Regidoria d'Igualtat, per la seua banda, insistix que tota dona que se senta amenaçada acudisca a les administracions públiques, recordant que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal tècnic especialitzat en atenció a les víctimes. També reitera, davant el menor indici de violència de gènere, en la utilització del telèfon gratuït 016 que atén en 52 idiomes els 365 dies de l'any i no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és aconsellable esborrar del telèfon el registre de trucada.