EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

05:21 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Al balcó principal de l'Ajuntament lluïx des de primera hora una pancarta amb motiu de l'efemèride

Amb la lectura d'un manifest, Benidorm celebra el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

14 juny 2021
Llorca durante la lectura del manifiesto.
Llorca durante la lectura del manifiesto.

Benestar Social i APESOBE animen a participar en la campanya 'Y tú, ¿por que signas?' en xarxes socials amb l'etiqueta #YoconlaLS

La regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, ha hui sigut l'encarregada de la lectura del manifest que, amb motiu de la celebració del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, es commemora hui en tota Espanya.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Toni Pérez, representants dels tres grups municipals, treballadors públics i membres d'APESOBE (Associació de Persones Sordes 'La Marina' Benidorm), encapçalats per David Elez, qui, a més, ha traduït simultàniament la lectura del manifest a la llengua de signes.

"Parlar de llengua de signes –ha llegit Llorca– és parlar del dret de tot un col·lectiu a expressar-se i ser atés en la seua pròpia llengua". L'edil ha advocat per l'elaboració d'una "estratègia Nacional sobre ensenyament, ús, protecció i promoció" de les llengües de signes espanyoles que "assegure el seu aprenentatge, coneixement i aplicació tant en l'àmbit de l'atenció precoç com en el sistema educatiu".

El 14 de juny de 1936 es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), per això es va adoptar en 2014 la jornada per a commemorar este dia. La llengua de signes té al nostre país més de 100.000 usuaris i està reconeguda legalment des de 2007. A Espanya hi ha dos llengües de signes, l'espanyola i la catalana, si bé hi ha varietats dialectals en els diferents territoris de l'estat.

Amb motiu d'esta efemèride, des de primera hora de hui el balcó principal de l'Ajuntament de Benidorm lluïx una pancarta commemorativa del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. Esta nit s'il·luminaran de blau turquesa es Castell, El Tossal de la Cala i l'edifici consistorial i des de l'Ajuntament i APESOBE s'anima a la ciutadania a participar en la campanya en xarxes socials 'Y tú, ¿por que signas?' amb l'etiqueta #YoconlaLS.

Alcalde y concejales debajo de la pancarta conmemorativa.
Alcalde y concejales debajo de la pancarta conmemorativa.