EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

12:50 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte, valorat en una mica més de 200.000 euros preveu actuar a l'interior i coberta d'esta torre defensiva del segle XVI

Benidorm sol·licita una subvenció a Diputació per a restaurar la Torre de Morales, catalogada com BIC

05 juliol 2022
Torre Morales imágen.

L'Ajuntament de Benidorm ha sol·licitat a la Diputació Provincial d'Alacant una subvenció per a restaurar la Torre de Morales sobre la base del projecte redactat i aprovat el juny de 2019. La Junta de Govern Local (JGL), a proposta de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha aprovat participar de la convocatòria del Pla Provincial per a la rehabilitació i realçada del patrimoni arquitectònic de caràcter històric municipal de localitats de menys de 75.000 habitacions.

Pellicer ha explicat que "segons les bases de la convocatòria, la subvenció per a un municipi de la grandària de Benidorm podria aconseguir fins al 70% del cost del projecte de rehabilitació, que està valorat en una mica més de 200.000 euros".

L'edil ha recordat que "la Torre de Morals és un dels monuments patrimonials més important de Benidorm, catalogat com BIC. D'ací, l'interés de l'Ajuntament des de fa diversos anys per intervindre en esta construcció defensiva del segle XVI i d'optar ara a esta convocatòria d'ajudes llançada per la Diputació Provincial d'Alacant".

El projecte de restauració aprovat en 2019, planteja una actuació tant en la superfície com a la interior encaminada a fer la torre visitable, "acostant d'esta manera encara més el nostre patrimoni històric a la ciutadania i fent-lo encara més atractiu, sobretot per a les generacions més joves".

Localitzada en l'avinguda de la Vila Joiosa, en una franja que en el segle XVI se situava al costat del Camí ral, la de Morales és, segons la Direcció General de Cultura, "una torre prismàtica d'uns quatre metres de costat en la base. Es conserva fins a l'altura aproximada de set metres. La seua fàbrica és de maçoneria d'irregular grandària presa amb morter que és de ciment en les reparacions més modernes. Les cantonades es troben reforçades mitjançant llamborda de diferent grandària".

La torre va ser, a més, utilitzada com a "habitatge", i "en el seu interior es distribuïxen tres nivells de pisos". Anteriorment, estos tres nivells estaven comunicats entre si per una escala de caragol. Per això, el projecte contempla la construcció d'una escala d'este tipus una vegada es demolisquen els elements impropis a l'interior de la torre. Així mateix, el projecte preveu restaurar el terrat, permetent l'eixida a l'exterior, reposar les fusteries de fusta, instal·lar llum elèctrica a l'interior, i eliminar els focus d'il·luminació situats en la fatxa de la torre substituint-los per altres situats a una distància adequada.

A més, l'actuació recull també la instal·lació de panells informatius i descriptius de la torre, que actualment es troba tapiada i tancada.

Pellicer ha assenyalat que "fa dos anys actuem al voltant de la torre, enclavada en la nostra trama urbana, per a fer-ho més accessible i al mateix temps facilitar les futures visites a este BIC".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file