EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:49 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La millora ambiental d'este paratge de més d'un milió de metres quadrats "és un pas més cap al gran Benidorm verd que anem dissenyant" segons l'alcalde Toni Pérez

Benidorm obertura El Moralet, el gran pulmó verd de la ciutat

05 juliol 2022
Benidorm apertura El Moralet, el gran pulmón verde de la ciudad

Benidorm ha finalitzat les obres de la millora ambiental i de l'ús públic del Moralet, una de les actuacions més emblemàtiques de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador de Benidorm. "Amb esta actuació hem afavorit el Moralet com a pulmó verd accessible, segur i còmode per al gaudi de la ciutadania," ha explicat l'alcalde de Benidorm Toni Pérez hui en la visita d'inspecció de la posada en servici d'estes obres. "Avancem cap al Benidorm verd que hem vingut dissenyant en els últims anys amb un gran anell verd que connectarà la trama residencial de la ciutat de nord a sud i de Llevant a Ponent."

El Moralet, amb més d'un milió de metres quadrats, es convertix en si mateix en un gran espai verd connectat amb la trama urbana amb unes obres que també han contemplat la construcció de tres àrees recreatives, molt pròximes al nucli urbà en les zones altes de Foietes i Ponent, perquè famílies, veïns i turistes puguen gaudir còmodament d'este privilegiat entorn natural.

Estes zones recreatives inclouen tota classe de mobiliari urbà, incloent-hi taules, cadires i àrees de jocs infantils, com a gronxadors, tirolines o elements de cal·listènia, per a l'esbarjo de la població general, zones recreatives que hui dia són al seu torn les tres portes d'entrada al mateix entorn a partir de les quals es desenvolupen els circuits i senderes definides en este.

"Hui visitem el parc del Moralet, totalment finalitzat d'acord amb el projecte presentat i condicionat perquè els veïns de Benidorm, els amants de l'esport, turistes i visitants puguen xalar d'este gran parc verd, el que més ha respectat l'entorn en el seu estat original dels quals hem desplegat fins ara" ha traslladat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez que hui ha visitat la finalització de les obres acompanyat per una comitiva corporativa i institucional. L'alcalde ha destacat que les "noves tres àrees recreatives ja estan llestes per a ser utilitzades" i que "els circuits, camins i senderes, completament rehabilitats, ja han sigut utilitzats per a alguns esdeveniments esportius i solidaris."

I és que una de les grans millores que ha propiciat esta actuació ha sigut la rehabilitació d'uns 10 quilòmetres de camins i 7 quilòmetres de senderes, creant-se i senyalitzant-se tres noves rutes-circuit de dificultat variada per a la pràctica del senderisme, el passeig o el ciclisme de muntanya o BTT, resultat de la col·laboració de la regidoria d'Esports amb clubs esportius, com el Club d'Atletisme Benidorm, especialment la seua secció BTT, o el Club Ciclista Benidorm, que han participat activament en l'elaboració del projecte d'obres.

"Un dels recorreguts més agradables i atractiu és l'antic traçat del trenet," ha explicat en la presentació de hui l'alcalde Toni Pérez. "Hem aprofitat el balast que es va utilitzar com a base per a construir les vies per a crear closos i un camí ampli i accessible perquè tots puguen passejar gaudint del Moralet en una actuació de sostenibilitat que ha evitat, en reutilitzar el material ja existent en el traçat, el desplaçament d'este material a altres punts amb la consegüent mobilització de vehicles pesants, evitant així consums innecessaris de carburant i les emissions de CO₂."

El projecte de millora del Moralet també millora la connectivitat urbana de la ciutat, connectant la trama residencial de la ciutat. Estes obres han habilitat tres zones d'accés a este pulmó verd: un a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor, un altre en l'avinguda Beniardà i un tercer en l'avinguda Vicente Pérez Devesa. Les tres noves àrees recreatives s'han construït molt prop de les entrades, perquè els veïns puguen gaudir d'elles sense allunyar-se dels seus barris, i inclouen aparca bicis de fusta per a fomentar el transport sostenible.

Però estes obres no sols han millorat l'accessibilitat i mobilitat del Moralet: una de les parts fonamentals d'este projecte era la rehabilitació ambiental del paratge per a protegir-lo contra el canvi climàtic. L'actuació ha inclòs millores com una àrea de tallafocs per a previndre desastres ambientals en cas d'incendis, la recuperació de zones erosionades amb replantacions, la restauració de bancals i la instal·lació de refugis per a ocells. Amb la col·laboració del Consorci de Bombers de la Marina Baixa, s'han instal·lat en dos dels accessos del Moralet boques de reg que permetran apagar ràpidament possibles incendis en este paratge natural utilitzant l'aigua del canal.

Esta actuació respon al sisé Objectiu Temàtic de l'EDUSI que busca la "millora de les àrees urbanes, zones verdes i espais deprimits." Les obres, el pressupost de les quals ascendix als 908.303,59 € dels quals 454.151,79 € han sigut aportats pels fons europeus FEDER, crearan un gran anell verd que connectarà diferents barris residencials.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file