EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

06:23 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Planteja activitats extraescolars i complementàries al llarg de l'any per a fomentar hàbits de vida saludable, millorar el rendiment acadèmic i facilitar l'educació en valors

Benidorm sol·licita una subvenció de prop de 132.000 euros per a desenvolupar el projecte 'Activem els col•les'

21 juny 2022
Imágen de una clase de primaria de un colegio de Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport una subvenció de 131.791,94 euros per a desenvolupar la tercera edició del projecte 'Activem els col•les', que planteja programes i activitats extraescolars i complementàries dirigides a la població escolar de 3 a 18 anys. En esta tercera edició, el projecte compta amb quatre programes de la Regidoria d'Esports, un del departament d'Educació i un sisé de l'àrea de Joventut.

Les regidores d'Educació i Esports, Maite Moreno i Mariló Cebreros, han recordat que "l'Ajuntament va dissenyar en 2020 el projecte 'Activem els col•els' per a "reactivar les activitats esportives, culturals i educatives, compensant així els efectes negatius que la pandèmia havia tingut sobre la població escolar i també per a compensar possibles situacions de desigualtat social, personal o econòmica". Des de llavors, "cada any s'ha reeditat el projecte, adaptant les activitats a la realitat de cada moment i sol·licitant en cada edició el suport econòmic de la Conselleria".

Moreno ha explicat que "segons les bases de la convocatòria d'ajudes llançades per la Conselleria, en esta ocasió totes les activitats proposades han de realitzar-se en els mateixos centres escolars i, per això, 'Activem els col•les' s'haja ajustat a esta directriu, no incloent activitats que no complisquen este requisit i impulsant unes altres que sí que puguen dur-se a terme en les instal·lacions de col·legis i instituts".

La Regidoria d'Educació ha inclòs en 'Activem els col•les' el Programa de Suport Educatiu d'Estiu, que es va dur a terme des del 5 de juliol al 26 d'agost i amb el qual es posa a la disposició de les famílies classes reforce durant els mesos estivals per a alumnat de 1r a 6é de Primària que durant el curs no ha obtingut els resultats esperats. Este programa està quantificat en 30.191,94 euros.

Des de la Regidoria de Joventut es proposa el 'Programa Estiu', amb un pressupost conjunt de 13.600 euros. Este programa, ha recordat l'edil Jaime Jesús Pérez, "està dirigit a joves de 10 a 16 anys i desperta cada estiu l'interés de moltes famílies de Benidorm, que veuen en esta proposta una alternativa d'educativa i d'oci àmplia i completa per als seus fills, que afavorix el creixement personal dels joves que aprenen a valorar el temps lliure com a espai de comunicació, relació i gaudi".

Entre les activitats que es realitzaran en el 'Programa Estiu', des del pròxim 18 de juliol al 31 d'agost, hi ha eixides culturals, tallers, esports, jocs, senderisme, cuina, jocs de taula, cinefòrum, activitats mediambientals o eixides a la platja.

En esta edició, la Regidoria d'Esports és la que més programes aporta, amb quatre activitats, dos més que en l'anterior edició de 'Activem els col•les'. La primera englobarà les activitats esportives extraescolars per a alumnes de 1r a 6é de Primària, entre les quals s'inclouen jocs d'iniciació a l'esport reglat, jocs adaptats, minifutbol, bàsquet, vòlei, golbol, handbol, pilota a llargues, raspall, etc.

El segon programa és l''Espai Obert', que pretén convertir als col·legis en espai de convivència i desenvolupament comunitari dels barris amb majors mancances en infraestructura social mitjançant la utilització de les instal·lacions escolars, facilitant un lloc segur d'oci recreatiu-esportiu. Este programa està dirigit a la població entre 6 i 18 anys.

La tercera activitat, a desenvolupar com les anteriors, de l'1 d'octubre al 31 de maig, són els Jocs escolars poliesportius per a xiquets i xiquetes de categoria prebenjamí, benjamí i aleví coneguen quatre esports tradicionals com el futbol sala, handbol, voleibol i mini bàsquet, i també la pilota valenciana.

Cada jornada l'alumnat, sempre en equips mixtos, jugarà dos modalitats diferents i la següent practicaran exclusivament pilota.

La quarta activitat són les Jornades de jocs i esports tradicionals i alternatius, dirigides a l'alumnat de Primària, i a desplegar de l'1 al 30 de juny del pròxim any en cada centre educatiu, en horari de 09.00 a 13.00 hores.

El pressupost per a estes quatre activitats és de 88.000 euros. Unes activitats, ha assenyalat Cebreros, "en les quals la Regidoria d'Esports, a través dels tècnics esportius municipals, treballarà de manera coordinada amb cada centre educatiu buscant sempre complementar la formació en matèria esportiva que rep l'alumnat".

Cebreros ha recalcat que "amb totes estes activitats extraescolars i complementàries des de l'Ajuntament es pretén fomentar hàbits de vida saludable, millorar el rendiment acadèmic, afavorir el contacte i sociabilització entre els participants, facilitar l'educació en valors i implicar la població escolar a participar de manera activa en les activitats que es programen a la ciutat".

Audios relacionados
Maite Moreno - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Maite Moreno - Corte 2
Audio file