EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

12:52 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Intervals de núvols

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

45%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

308 bars i restaurants s'han sumat a la iniciativa d'Ecovidrio i de l'Ajuntament de Benidorm

Benidorm se suma a la campanya per la sostenibilitat de l'hostaleria darrere d'una nova Bandera Verda

29 juliol 2022
Ecovidrio

Altres 39 municipis de la Comunitat Valenciana estan inscrits en la competició de la sostenibilitat hostalera.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benidorm se suma a la tercera Edició del Moviment Banderes Verdes que Ecovidrio, l'entitat encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, llança amb l'objectiu de guardonar l'esforç dels establiments i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.

La regidora Mónica Gómez ha animat a l'hostaleria local "a prosseguir amb la labor de reciclatge de vidre i participar en la campanya, com en edicions anteriors". Gómez va confirmar que són 308 els establiments de Benidorm que participen en esta campanya "que es prolongarà fins al 31 d'agost" i va destacar que la mateixa "contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival".

Des d'Ecovidrio es recorda que a l'estiu es consumix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació cada any i un 52% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la implicació del sector és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzada.

Esta tercera edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s'ha unit l'Ajuntament de Benidorm amb els establiments inscrits. L'objecte, va recordar la regidora Mónica Gómez, és "incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a aconseguir una nova Bandera Verda".

Al mateix temps va recordar que a través de les Xarxes Socials de l'Ajuntament de Benidorm "s'anima al sector i a la població en general a participar en esta competició" i es posa en marxa un concurs de participació que sortejarà miniiglús verds de la campanya Ecovidrio.

Un dels aspectes a destacar de l'edició de 2022, ha destacat Gómez, és l'estudi del primer Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les costes de la Comunitat Valenciana.

Es tracta, informa Ecovidrio –entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge d'envasos de vidre– del primer estudi de camp per a conéixer el nivell d'implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners en la Comunitat Valenciana, analitzant la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica o el consum responsable. En un context d'emergència climàtica, va donar suport a la regidora Mónica Gómez, possibilitarà una radiografia del sector en este àmbit i es podran conéixer i compartir casos d'èxit i bones pràctiques.

A Benidorm, ha assenyalat Gómez, amb la reactivació del turisme i la fi de les restriccions de la pandèmia, l'evolució en la recollida selectiva de vidre és molt positiva i "les dades confirmen que la recuperació és evident". El que ens porta a pensar, com va assenyalar la regidora en el mes de maig passat, "que és molt probable que la tendència es consolide i tanquem 2022 en uns números similars als que teníem abans de la crisi sanitària". Gómez ha recordat que "en el primer quadrimestre de l'any el volum de reciclatge de vidre quasi va triplicar el del mateix període de 2021 i veiem que mantenim la tendència".

La regidora ha recordat que "des de fa més d'una dècada, Benidorm sempre es col·loca entre els municipis d'Espanya amb major volum de reciclatge de vidre per habitant, superant en molt la mitjana nacional", una cosa en la qual, a més de la mateixa conscienciació ciutadana, juga un paper molt important el sector hostaler.

Banderes Verdes

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l'aliança d'Ecovidrio amb l'hostaleria.

De fet, en l'àmbit nacional, esta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de quasi 15.000 establiments, hostalers. Gràcies al moviment Banderes Verdes en 2021 es van recollir 31.045 tones d'envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, el posterior reciclatge de les quals va aconseguir evitar l'emissió de 17.700 tones de CO₂, com ara retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file