EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

02:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'esdeveniment organitzat per l'Ajuntament, AICO i CHao, acollirà una prova pilot en circuit tancat del vehicle autònom sense conductor dissenyat a Espanya pel CTAG

Benidorm s'avança a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la fira i fòrum Benimov Experience

08 setembre 2022
Benimov 2022

Els visitants podran provar vehicles elèctrics en la zona d'exposició disposada en l'avinguda del Mediterrani.

La ciutat de Benidorm s'avança a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la tercera edició de Benimov Experience, l'esdeveniment sobre mobilitat urbana, vehicles i tecnologia sostenible que arranca esta vesprada amb l'acte de benvinguda a les 20.00 hores i que es prolongarà fins diumenge que ve, 11 de setembre.

Impulsat i organitzat per l'Ajuntament, l'Associació Independent de Comerciants de Benidorm (AICO) i la consultora CHao, este esdeveniment combina una fira de vehicles sostenibles i un fòrum de debat, i acollirà "la prova pilot en circuit tancat del vehicle autònom desenvolupat pel Centre Tecnològic d'Automoció de Galícia (CTAG), tal com ha assenyalat l'edil de Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

Tots els detalls sobre el funcionament d'este vehicle autònom sense conductor s'exposaran en una de les taules redones del fòrum Benimov, segons va indicar ahir el responsable de CHao, Antonio Pérez, durant el Consell Assessor de Mobilitat, on va avançar que "quan arribe el moment" i es compte amb els permisos pertinents de la Direcció General de Trànsit (DGT) Benidorm acollirà "la primera prova pilot en circuit obert" d'este 'shuttle'. Un extrem que va confirmar el regidor de Mobilitat, que ha apuntat que "Benidorm en matèria de mobilitat es configura com un laboratori de proves que ha despertat l'interés de moltes marques i centres tecnològics que volen provar els seus prototips a la nostra ciutat".

El circuit tancat de proves del vehicle autònom del CTAG s'obrirà este divendres al migdia en la Plaça de S. M. els Reis d'Espanya i les persones interessades podran provar com funciona; mentre que la fira i els seus 12 expositors estaran situats en l'avinguda del Mediterrani, una via que és "ja un referent de la mobilitat", segons De Zárate. En l'aparador de Mediterrani, els visitants podran des de les 19.00 hores de demà divendres i fins a la vesprada del diumenge conéixer les propostes de vehicles elèctrics d'algunes de les principals marques d'automoció i conduir en el circuit 'test and drive' estos vehicles, inclòs un Tesla.

Prèviament a l'obertura de la fira, tindrà lloc el fòrum Benimov Experience, que s'inicia este divendres a les 09.30 hores i que al llarg de tres taules redones, dos debats temàtics i dos conferències abordarà i analitzarà les últimes tendències en matèries com a sostenibilitat, aigua, energia, mineria, mobilitat, regulació i xarxes de càrrega, 'smart cities' i innovació.

En esta segona edició del fòrum Benimov Experience s'ha potenciat la presència i participació d'actius locals –com a tècnics de l'Ajuntament, del centre Dinapsis, empresariat o el pilot Miguel Fuster–, que compartiran espai i debat amb referents i responsables en l'àmbit nacional d'empreses i entitats.

Entre el planter de ponents es troba l'enginyer i futurista José Luis Cordeiro, que a més de prendre part d'un dels debats serà l'encarregat de la conferència de clausura, titulada 'Cap a la singularitat energètica: l'"Energularitat"'.

El regidor de Mobilitat ha indicat que "el programa d'esta tercera edició de Benimov confirma que l'esdeveniment va agafant força i generant expectació i interés entre les empreses, entitats i món acadèmic vinculats a la gestió i planificació de la sostenibilitat, principalment des de la perspectiva de la mobilitat"; i ha agregat que "sens dubte, és la millor manera de donar el tret d'eixida i endinsar-nos en la Setmana Europea de la Mobilitat, que comença en tot el continent el 16 de setembre i per a la qual hi ha previstes diferents iniciatives que es presentaran en els pròxims dies".

Després de convidar a la ciutadania a viure Benimov Experiencie, l'edil ha recordat que l'any passat Benidorm va guanyar el premi a la millor mobilitat de la Setmana Europea de la Mobilitat entre les poblacions de 50.000 a 150.000 habitants. "Som una ciutat en la qual ens creiem molt la mobilitat, la preservació del medi ambient i el canvi climàtic i les proves són ací per a testificar-lo", ha conclòs.

Audios relacionados
Corte voz 1 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 González de Zárate
Audio file