EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

19:19 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El consum d'aigua al juliol i agost va assolir quasi dos milions de metres cúbics, només 300.000 menys que en 2019

Benidorm s'acosta durant l'estiu als registres de 2019 en consum d'aigua i recollida de residus

06 setembre 2021
Benidorm se acerca en verano a los registros de 2019 en consumo de agua y recogida de residuos
  • Els residus sòlids recollits este estiu van ascendir a 10,2 milions de quilos enfront dels 7,6 milions de 2020
  • Benidorm s'ha nodrit en gran part del mercat nacional esta temporada estival

Les dades de consum d'aigua i recollida de residus sòlids urbans durant els mesos de juliol i agost a Benidorm s'acosten als paràmetres registrats en 2019, últim any abans de la pandèmia, segons es desprén de les dades recollides per les empreses concessionàries, Hidraqua i FCC.

Pel que fa al consum d'aigua, durant juliol i agost la ciutat va aconseguir un consum de quasi dos milions de metres cúbics (1.988.763,52 m³) mentre que en eixos mateixos mesos de 2019 el consum va ser de 2,3 milions. En 2020, no obstant això, va anar d'1,6 milions de metres cúbics.

"Eixa mateixa tendència s'aprecia també en l'acumulat de l'any des de gener fins a final d'agost", segons ha destacat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. Així, en els primers huit mesos d'enguany el consum d'aigua ha sigut de 5.020.296,63 metres cúbics, a penes 255 metres cúbics més que l'any passat, si bé cal tindre en compte que fins al 15 de març de 2020 no estàvem en situació de pandèmia. En 2019 eixe mateix registre es va elevar fins als 6,9 milions de metres cúbics. La variació percentual indica que este estiu s'ha consumit només un 14% menys d'aigua que en la prepandèmia.

La recollida de residus sòlids també seguix la mateixa línia que el consum de recursos hídrics, la qual cosa es reflectix en el fet que les dades són quasi idèntics entre gener i agost de 2020 (24.471.140 quilos) i 2021 (24.381.600 quilos).

No obstant això, s'aprecia "una significativa diferència en la quantitat recollida este estiu respecte al de 2020" segons ha remarcat Pérez, que precisava que "al juliol i agost es van recollir 10.232.160 quilos mentre que en els mateixos mesos de l'any passat la dada es va quedar en 7,6 milions de quilos". Respecte a 2019, este estiu només s'han recollit 1,6 milions de quilos menys, "malgrat comptar amb menys establiments hotelers oberts i molt teixit productiu que no ha pogut operar amb normalitat".

A les platges la tendència és similar. Al juliol i agost es van retirar 207.860 quilos, una quantitat una mica superior a la de 2020 (202.420 quilos) i que va representar una mica menys de la meitat registrada en 2019, quan es van aconseguir els 446.560 quilos.

Atés el reciclatge, les xifres de recollida d'envasos són també "molt semblants a les de temps de prepandèmia". De gener a juliol d'enguany el total de quilos d'envasos reciclats va ascendir a 343.160. En 2019, amb plena afluència de turistes, es van recollir 345.980 quilos. "Una diferència quasi inapreciable" va assenyalar l'alcalde.

No obstant això, ha afegit l'alcalde "el més remarcable és que la situació actual diferix moltíssim de la de l'any 2019 no sols en el nombre d'hotels oberts –un número sensiblement inferior al de llavors, ja que durant tot l'estiu ha tingut part de la planta hotelera tancada amb més de 40 establiments de mitjana sense obrir– sinó també en l'afluència de turistes a Benidorm, que s'ha nodrit este estiu fonamentalment del mercat nacional".

En opinió de Toni Pérez, les dades conegudes permeten concloure que "les campanyes de promoció i recordatori fetes en els pitjors temps de la pandèmia estaven ben orientades i han donat els seus fruits". El primer edil ha confiat que la tendència continue "durant els caps de setmana de setembre i octubre i a l'espera de la recuperació de la mobilitat internacional, els turistes de tardor/hivern i els vinculats al programa de l'Imserso".

Finalment, Pérez va recalcar el fet que la Comunitat Valenciana va estar tancada perimetralment fins al passat 9 de maig, la qual cosa impedia a la ciutat rebre visitants de fora del territori. En eixe temps, no obstant això, van ser molts els valencians els que van triar la ciutat per a passar els seus dies de vacances.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4
Audio file