EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

09:06 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ja són 44 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles en 2023. A Espanya hi ha dos casos en investigació

Benidorm ret homenatge a les dos últimes víctimes de la violència masclista

12 setembre 2023
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

Amb un minut de silenci davant la porta principal de l'Ajuntament, Benidorm ha retut homenatge a les dos últimes dones assassinades al nostre país per les seues parelles, els casos han sigut confirmats ahir mateix per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

Amb l'alcalde, Toni Pérez, al capdavant, al costat de la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, la corporació municipal ha mostrat, una vegada més, el seu més ferm rebuig a esta xacra social que, enguany, ha posat fi a la vida de 44 dones i ha deixat orfes a 45 menors d'edat, xifra que podria incrementar-se si es confirmen els dos casos que s'estan encara investigant. Des de 2003, any en què va començar a computar la dada, 1.228 dones han mort per esta causa a Espanya.

En esta ocasió, la primera de les víctimes ha sigut una dona de setanta-un anys de Palamós (Girona), assassinada suposadament el 3 de setembre pel seu marit, un home de la mateixa edat amb problemes de demència. El segon cas confirmat, el d'una veïna de Granada, de trenta-set anys, a causa de les múltiples punyalades que li va assestar la seua parella qui, amb posterioritat, es va suïcidar llançant-se pel balcó.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere que pot prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més, que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.