EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

23:45 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Molt núvol

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les comunitats que per reparació o avaria hagen de buidar les seues piscines o aljubs poden comunicar-ho a Neteja Viària o a FCC, que recollirà l'aigua de manera gratuïta

Benidorm dissenya un pla d'aigualeig reutilitzant l'aigua de piscines privades

12 setembre 2023
Benidorm diseña un plan de baldeo reutilizando el agua de piscinas privadas

La ciutat empra aigua depurada al llarg de tot l'any per a la neteja de carrers i el reg de parcs i jardins.

La Regidoria de Neteja Viària de l'Ajuntament de Benidorm i la concessionària del servici –Foment de Construccions i Contractes (FCC)– estan dissenyant un any més una campanya d'aigualeig de carrers utilitzant "l'aigua procedent de piscines privades que en les pròximes setmanes vagen a buidar-se a causa de labors de reparació o de manteniment".

Així ho ha avançat l'edil de l'àrea, Luis Navarro, que ha recordat que "des de fa quasi dos dècades Benidorm presta este servici gratuït per a aprofitar l'aigua de propietats privades que es vaja a rebutjar; una acció que es realitza al final de la temporada alta, que és quan es procedix al buidatge de piscines o aljubs en els casos en els quals és absolutament indispensable". Segons dades aportades pel regidor, "l'any passat van participar d'esta iniciativa més de 15 comunitats i habitatges particulars".

Navarro ha explicat que "les comunitats i particulars que hagen de buidar les seues piscines o aljubs per a reparar alguna avaria o per a fer tasques de manteniment, poden contactar amb la Regidoria de Neteja Viària en el telèfon 966815498 o bé amb la mateixa concessionària en el 965855184 per a concertar una cita".

Una vegada concertada la cita, personal d'FCC es traslladarà a la propietat per a captar l'aigua a través de camions cisterna i posteriorment reutilitzar-la per a l'aigualeig. Esta mateixa operació ja es va realitzar el mes d'agost passat en els dos gots de la piscina del Palau d'Esports l'Illa, sumant entre tots dos més de 400.000 litres, que van servir per a aigualejar els carrers durant aproximadament deu dies.

El regidor de Neteja Viària ha aclarit que "al marge d'esta crida per a captar l'aigua de les piscines privades, a Benidorm l'ús d'aigua reutilitzada per a l'aigualeig de carrers és constant al llarg de l'any". També per al reg de les zones verdes, tal com ha confirmat l'edil de Cicle de l'Aigua i Parcs i Jardins, José Ramón González de Zárate.

De Zárate ha incidit que "parlem d'una capacitat de reutilització alta en comparació al d'altres ciutats de similars característiques", i ha agregat l'ús d'aigua regenerada per a reg de zones verdes i neteja de carrers forma part de la nostra estratègia d'optimitzar al màxim els recursos hídrics i d'apostar sense fissures i de manera clara per la sostenibilitat".

En estos moments, Benidorm compta amb tres boques de reg de depurada instal·lades en el terme municipal, a les quals s'afigen tres punts de càrrega per a camions a la disposició de la concessionària de neteja en el Trinquet, Salt de l'Aigua i Xixo. Estes infraestructures hídriques també estan a la disposició dels serveis d'extinció d'incendis en cas de necessitat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Luis Navarro
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Luis Navarro
Audio file