EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

23:48 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Molt núvol

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Només s'han registrat problemes puntuals en els Tolls coincidint amb l'accés i eixida dels centres escolars

Benidorm respon bé en la primera jornada de tall de l'avinguda Beniardà

15 setembre 2022
Benidorm responde bien en la primera jornada de corte de la avenida Beniardá

L'Ajuntament demana a les famílies que utilitzen itineraris alternatius a l'avinguda Bèlgica. Hi haurà reforç policial en el Camí del Llandero en detectar-se l'entrada de vehicles no autoritzats.

Benidorm ha respost bé en la primera jornada de tall de trànsit en la part alta de l'avinguda Beniardà. L'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate; tècnics d'esta àrea; un comandament de la Policia Local; i un responsable de l'empresa gestora de la xarxa semafòrica; han seguit des de primera hora el comportament de la circulació d'entrada a la ciutat des de la Smart Office, on estan monitorats les cambres de trànsit de la ciutat.

A més, en tots els nodes de comunicació hi ha hagut presència policial.

L'alcalde ha explicat que "a grans trets, la circulació ha sigut fluida en els principals accessos a la ciutat per l'avinguda Joan Pau II i Comunitat Europea; registrant-se únicament problemes puntuals en esta última coincidint amb l'horari d'entrada i eixida dels centres escolars del barri dels Tolls". El fet que les famílies hagen optat majoritàriament per l'avinguda de Bèlgica com a itinerari d'eixida després de deixar als menors en estos centres escolars ha afectat el trànsit d'entrada des de l'avinguda Comunitat Europea, situació que s'ha esmenat reforçant la presència policial en este punt i que en cap cas ha suposat esperes de més de 4 minuts.

Per a evitar que esta situació es repetisca en pròximes jornades, s'ha fet "una crida a les famílies perquè, en la mesura que siga possible, opten per itineraris d'eixida alternatius a l'avinguda Bèlgica, com puguen ser l'avinguda Holanda i el carrer Àustria per a arribar a Alfonso Puchades, o els carrers Itàlia i Virgen del Rocío per a arribar al carrer Orxeta". Uns itineraris que "que ja hi eren prèviament i potser per desconeixement no han utilitzat en la jornada de hui".

Per a reforçar esta crida, "hem contactat amb la direcció dels col·legis Puig Campana i Els Tolls i de l'escoleta infantil municipal Fontanelles per a remetre'ls tota la informació sobre estos itineraris alternatius i que la traslladen a les famílies".

L'alcalde també ha informat del "bon funcionament de l'operatiu del transport escolar al Salt de l'Aigua", que ha operat "amb puntualitat" i "amb total normalitat".

D'altra banda, ha avançat que "hi haurà un reforç policial en el Camí del Llandero en detectar-se en esta primera jornada l'entrada de vehicles no autoritzats per este itinerari, reservat únicament a residents i vehicles d'emergència".

"Exceptuant estes dos excepcions, Benidorm ha respost de manera eficient i amb normalitat al repte colossal que suposava anul·lar la que probablement és la principal entrada a Benidorm: l'avinguda Beniardà, que en una jornada ordinària suporta el pas de més de 30.000 vehicles", ha apuntat. Així mateix, ha agregat que "el comportament dels conductors, que en un percentatge elevadíssim han atés totes les recomanacions i itineraris proposats per l'Ajuntament, ha sigut clau perquè el trànsit haja funcionat correctament durant la jornada; i de".

Toni Pérez ha incidit que "l'Ajuntament, igual que la direcció facultativa de les obres de soterrament, ha fet un esforç important, tant material com humà, per a tractar de minimitzar l'afecció que suposa anul·lar durant deu mesos l'entrada de l'avinguda Beniardà, adoptant mesures que feren més àgil el trànsit en la resta d'entrades a Benidorm per Ponent i Llevant". Així, ha recordat que "a més de les obres d'adequació en la rotonda del Salt de l'Aigua o dels carrers Virgen del Rocío i Itàlia, s'ha creat una rotonda en l'avinguda Ricardo Bayona de manera que s'agilitze la circulació d'accés i eixida per l'avinguda Vicente Pérez Devesa; s'han generat nous aparcaments dissuasius en la zona de Llevant i Ponent fins a superar les 7.000 places; i s'ha millorat l'asfaltat, connexions i enllumenat de l'entorn del Camí del Llandero".

Finalment, ha indicat en què "tot el dispositiu de mobilitat, que operarà mentre duren les obres de soterrament de l'avinguda Beniardà, és susceptible d'anar variant-se en funció de les necessitats o eventualitats que es vagen detectant"; i ha avançat que "des de l'Ajuntament continuarem insistint a FGV perquè talle el trànsit ferroviari entre les dos estacions del Tram de Benidorm per a així evitar que el Camí del Llandero es veja afectat per la baixada de barreres del pas a nivell".

Benidorm responde bien en la primera jornada de corte de la avenida Beniardá
Audios relacionados
Corte voz 1 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file