EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

18:35 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A més del pas a la tecnologia 'led', cada fanal comptarà amb un sistema per a regular la intensitat de llum en funció de les necessitats

Benidorm renovarà l'enllumenat del Parc de l'Aigüera dins del projecte d'Eficiència Energètica cofinançat amb fons europeus

26 novembre 2021
Participación Ciudadana

L'actuació s'inclourà en la 1a fase del projecte, subvencionat per l'IDAE i que s'ha iniciat en El Calvari amb la instal·lació de noves lluminàries.

L'Ajuntament de Benidorm inclourà dins de la primera fase del projecte d'Eficiència Energètica la renovació de bona part de l'enllumenat del Parc de l'Aigüera per a millorar la il·luminació i el seu rendiment. Així ho van anunciar ahir els regidors de Participació Ciutadana i Obres, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, durant una visita al parc dins de la campanya 'A peu de carrer' amb els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario; veïns de la zona de Ciutat Jardí-Saladar; i tècnics vinculats al projecte.

Un projecte que és finançat amb fons europeus a través de l'IDAE (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia), que ja ha començat a executar-se en la zona del Calvari, que arribarà a tots els barris de la ciutat i amb el qual s'aconseguirà un estalvi energètic de fins al 79%.

Durant la visita, ha assenyalat Pellicer, els tècnics van explicar quina serà la nova il·luminació del parc, al mateix temps que es van recaptar les aportacions dels veïns sobre "les zones que precisen major il·luminació".

A grans trets, "la intervenció al parc contempla la renovació de l'enllumenat del corredor central, instal·lant fanals de 4 metres d'altura dotats de tecnologia led amb les quals s'aconseguirà més lluminositat". A més, "també s'instal·laran fanals, de menor altura, en els trajectes interiors del parc que comuniquen amb el carrer Primavera i l'avinguda de l'Aigüera".

L'edil de Participació Ciutadana ha agregat que "igual que la resta de lluminàries incloses en el projecte, les del parc de l'Aigüera també estaran monitorades de manera individual per a donar major o menor intensitat en funció de les necessitats o franges horàries".

Pellicer ha avançat que en les pròximes setmanes la campanya 'A peu de carrer' també es desenvoluparà en sessió de vesprada per a continuar explicant 'in situ' als veïns les intervencions que es realitzaran dins del projecte en els diferents barris. Concretament, dijous que ve 2 de desembre, es visitarà el barri dels Tolls. El punt de trobada d'esta visita oberta serà a les 19.00 hores en l'Espai d'Art Urbà Els Tolls.

Detalls del projecte
El projecte global d'Eficiència Energètica, per al subministrament i instal·lació de lluminàries 'led' i la seua regulació i control, suposa una inversió de 6.014.578,57 euros, dels quals una mica més de 2 milions es destinaran a esta primera fase, adjudicada a SICE. Una inversió que es finança al 50% per l'Ajuntament i per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que ha concedit a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus.

El projecte preveu actuar en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal, i arribar a tots els barris.

En esta primera fase, la de la zona Centre, s'actuarà sobre 2.517 punts de llum i 54 centres de comandament. Es renova així el 73,81% dels 3.410 punts de llum de la zona, reduint-se la potència instal·lada de 441,20 kW a 119,53 kW. Una reducció que implicarà un benefici econòmic i social i indubtablement mediambiental, ja que es minoraran de manera exponencial les emissions de CO₂.

Una vegada completada la primera fase, en 2022 es faran els treballs previstos en la segona, amb una inversió estimada de 3,5 milions d'euros. La resta de la inversió, corresponent a la fase 3, s'executarà en 2023.

Al llarg del projecte s'actuarà en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa i Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file