EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

15:30 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs tenen un pressupost de 908.303 euros i abastaran una superfície del voltant d'un milió de metres quadrats

Benidorm dona començament a l'obra de millora ambiental i de l'ús públic del Moralet

26 novembre 2021
Deportes

L'actuació de millora ambiental i de l'ús públic de la zona del Moralet, obra inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm, ja ha donat inici després de la reunió mantinguda este matí pels responsables de l'obra, tècnics municipals i representants de la secció de muntanya del Club Ciclista Benidorm i el Club Atletisme Benidorm, que són els encarregats de dissenyar les rutes i senderes que se situaran en la zona, cadascun amb diferents nivells de dificultat.

L'obra va ser adjudicada a l'empresa Grup Bertolín per un pressupost global de 908.303,59 euros i tindrà un termini d'execució d'uns sis mesos, segons han indicat els responsables de l'empresa este matí. El cost de l'actuació es finançarà en part amb recursos municipals i en part amb fons europeus

Esta actuació, un dels projectes més emblemàtics de l'EDUSI, reivindicar i posar a disposició de la ciutadania la principal zona verda natural contigua a la trama urbana, "Ho farà a través d'una xarxa de senderes i cicle-senderes, recuperant l'antic traçat del trenet com a via verda i generant espais per a l'oci i l'esbarjo" ha explicat la regidora d'Esports, Mariló Cebreros, després d'haver-se reunit amb els representants dels dos clubs esportius que dissenyaran els recorreguts.

L'obra abasta una superfície aproximada d'un milió de metres quadrats i pretén ser "un pol d'atracció d'amants del 'running', BTT i els qui gaudisquen passejant per la naturalesa" ha dit Cebreros.

El que es perseguix, ha indicat Cebreros, és que "entre l'empresa i els encarregats de fer el circuit tinguem un projecte important i consensuat perquè la ciutadania gaudisca d'uns recorreguts a l'altura del que hem de tindre".

La del Moralet és la tercera actuació de l'EDUSI a arrancar, després que ja ho hagen fet les obres en Els Tolls i en l'Estació i part alta de Foietes, També s'han iniciat els tràmits d'altres dos projectes de gran importància com la construcció d'un alberg juvenil, zona d'acampada i centre d'interpretació al Parc de la Séquia Mare, i la rehabilitació de la plaça de bous i creació de nous espais culturals i socials en el seu entorn.

L'EDUSI de Benidorm va obtindre una subvenció de fons europeus de 10 milions d'euros. En ella es recullen actuacions per un import de 23 milions, totes enfocades a millorar la qualitat de vida dels benidormenses a través de la millora de l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i la lluita contra la desigualtat i la pobresa mitjançant polítiques d'inclusió.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mariló Cebreros
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mariló Cebreros
Audio file