EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

08:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En el Dia Mundial del Turisme, Esment Especial a Toni Mayor per la seua contribució a la indústria turística

Benidorm reconeix el paper d'RTVE, Alaska, Màxim Huerta i l'hotel Don Pancho en la projecció de la seua marca

27 setembre 2022
Benidorm, Día Mundial del Turismo.
Benidorm, Día Mundial del Turismo.

L'alcalde reivindica la indústria turística com a generadora i redistribuïdora de riquesa, i reafirma l'aposta del destí per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme, Benidorm ha reconegut el paper d'RTVE, Alaska, Màxim Huerta i l'hotel Don Pacho en la projecció de la seua marca turística. En un acte celebrat en la Sala d'actes de l'Ajuntament, també s'ha reconegut la contribució a la indústria turística local del president d'Hosbec i director general de Port Hotels, Toni Mayor, que ha rebut l'Esment Especial d'estos guardons.

A l'acte, presidit per l'alcalde, Toni Pérez, han assistit, entre altres, el director general de Turisme, Herick Campos; el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Mancebo; el diputat provincial d'Arquitectura, José Ramón González de Zárate; membres de la Corporació municipal; la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao; i la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes.

En el dia dedicat a la principal indústria de la ciutat, l'alcalde ha incidit en el "valor social, cultural, econòmic i també polític del Turisme", la "importància i la necessitat del qual" ha quedat "palés, més que mai, des de la irrupció de la pandèmia". Després d'assegurar que el turisme és "una activitat el propòsit de la qual és transformar somnis i desitjos en realitats d'oci i gaudi que generen felicitat", Toni Pérez ha insistit en el potencial d'esta indústria per a "generar i redistribuir riquesa"; i ha reafirmat l'aposta de Benidorm per "la sostenibilitat" des de totes les seues perspectives: ambiental, social i econòmica.

A més, ha assenyalat que "el turisme és també un impulsor fonamental de l'economia verda, de l'economia blava i de l'economia digital", i ha agregat que "estem en el camí d'un turisme regeneratiu, més intel·ligent i més segur".

El lliurament dels Premis Turisme 'Ciutat de Benidorm' ha centrat l'acte commemoratiu del Dia Mundial del Turisme. L'hotel Don Pancho, en mans d'Alejandro Torrubia, ha sigut el primer a rebre el seu guardó, en categoria Autonòmica/Local, que arriba coincidint amb el 50 aniversari de la seua obertura.

En recollir el guardó, Torrubia ha recordat com es va forjar este establiment familiar, posat en marxa per "cinc germans que adoraven Benidorm, que van voler deixar el seu granet d'arena al seu poble i van apostar per ell". Un establiment, ha assegurat, que "té ànima pròpia" i que "sempre serà patrimoni de Benidorm"; i del qual l'alcalde ha indicat que és "un emblema de l'hospitalitat, qualitat i atenció que oferix" la ciutat i un reflex de "el que és el nostre sector hoteler, una indústria ben treballada".

Tot seguit, s'ha procedit al lliurament del Premi Turisme 'Ciutat de Benidorm' en categoria Nacional, que en esta ocasió ha sigut per a l'artista Olvido Gara –més coneguda com a Alaska– i per a l'escriptor i presentador Màxim Huerta.

La primera, que per qüestions d'agenda no ha pogut estar hui a Benidorm, ha participat en l'acte a través d'un vídeo en el qual ha agraït este guardó que li arriba de mans d'"una de les meues ciutats favorites del món". Alaska ha apuntat que este premi és "per totes eixes vegades que tinc a Benidorm al meu cap, en el meu cor, en la lletra de les meues cançons i en les portades dels meus discos"; i ha felicitat la resta de guardonats afirmant que "entre tots formem una imatge estupenda d'una ciutat meravellosa".

Després de recollir el seu premi, Màxim Huerta ha destacat que "Benidorm és una ciutat feliç" i en la qual "sents que gens dolent et pot passar". Després d'indicar que "amo i defense esta ciutat allí on vaig", ha evocat les seues visites a Benidorm per a veure a la seua família i com "eixe xiquet que es banyava a les seues platges" no imaginava en aquells dies que algun dia rebria este guardó i participaria d'un projecte com el Benidorm Fest.

Toni Pérez ha destacat que tant Alaska com a Màxim Huerta "són uns grans prescriptors de Benidorm", i ha enaltit el "valor afegit incalculable" que suposa per a la destinació que dos persones amb la seua projecció pública, mediàtica i en xarxes socials parlen amb tant d'"amor" de la ciutat.

María Eizaguirre, directora de Comunicació i Participació d'RTVE, ha sigut l'encarregada de recollir el Premi de Turisme 'Ciutat de Benidorm' en categoria Internacional. Un guardó que arriba en reconeixement a "la projecció internacional de Benidorm i Benidorm Fest a través del Festival d'Eurovisió 2022". Eizaguirre ha traslladat que este premi és "per a tots els treballadors i treballadores d'RTVE" per "el treball, dedicació i passió" posat al Benidorm Fest; i ho ha fet extensiu al planter d'artistes que van participar en la primera edició.

A més de dedicar el premi "a tots els eurofans", ha afirmat que el Benidorm Fest és "una grandíssima oportunitat" per a "impulsar el talent musical", i ha agregat que els artistes tenen "160 milions de raons per a presentar-se" al certamen, tantes com espectadors té Eurovisió.

Per part seua, l'alcalde ha enaltit "l'aliança" segellada amb RTVE amb motiu del Benidorm Fest per "el molt i bo que ens ha portat" este festival, que a través d'Eurovisió ha projectat "la marca Benidorm a Europa i en el món" com a "poques vegades ha ocorregut".

Durant l'acte, també s'ha fet lliurament de l'Esment Especial d'estos guardons a Toni Mayor. Poques setmanes abans d'abandonar la presidència d'Hosbec després de catorze anys al capdavant de la patronal, Major ha posat l'accent que "Benidorm ha de continuar sent punta de llança de l'avantguarda turística" i "mantindre la seua potència turística", i ha reclamat per a la ciutat infraestructures encara pendents com "una connexió amb l'AVE". També ha destacat el treball fet per "el sector turístic i l'Ajuntament" per a "la posada al dia" i "transformació" del destí; i ha assegurat que és "un honor" rebre este reconeixement de la ciutat "que em va veure nàixer", en la qual ha desenvolupat "gran part de la meua vida empresarial" i "tota la familiar".

De Toni Mayor, l'alcalde ha assegurat que "és una referència empresarial" i també "profeta en la seua terra"; un benidormer que té al seu poble "en el cor" i un home "molt valent" que "sempre ha sigut ací per a donar la cara per la ciutat".

Premis SICTED

Com és habitual, durant l'acte del Dia Mundial del Turisme s'han entregat les distincions SICTED que reconeixen l'aposta per la qualitat i la millora contínua i que promou la Secretaria d'Estat de Turisme. Hui, 28 empreses de Benidorm han rebut esta distinció, cinc d'elles per primera vegada.

Estes distincions han sigut per a: Hotel l'Era Park, Tao, Base Agir Sport, Hotel RH Royal, Hotel RH Victoria, Acronáutica, Hotel Alameda, Gran Hotel Bali, La Estación Hotel, Gastrohotel RH Canfali, Hotel RH Sol, Aqua Natura Benidorm, Terra Natura Benidorm, Hotel Agua Azul, Aquasport Benidorm, Buceo Nisos Benidorm, Diving Stones Centro de Buceo, Benidorm Paraíso, Revolution Dive, Benidorm Marine, Low Travel, Specsavers Ópticas Benidorm, Apart 2000 Service, Càmping Villamar, Apartaments Nicaragua, Livenow Travel, Juan Llompart Espí i Bingo Plaza.