EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

15:34 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament decreta un dia de dol oficial que s'ha iniciat a les 13 hores

Benidorm condemna l'assassinat a la ciutat d'una dona de 67 anys a les mans del seu marit amb una concentració silenciosa

27 setembre 2022
Concentración silenciosa

L'Ajuntament de Benidorm ha celebrat a les 13 hores de hui una concentració silenciosa de cinc minuts en la Plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya per a condemnar l'últim crim per violència masclista registrat el passat 25 de setembre a Benidorm després de l'assassinat d'una dona de seixanta-set anys a les mans del seu marit. El consistori, a més, ha decretat un dia de dol oficial que ha començat a la mateixa hora que la concentració, per la qual cosa les banderes onejaran a mitja asta en els edificis dependents de l'Ajuntament i a la casa consistorial amb crespó.

Amb esta concentració silenciosa encapçalada per l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, la ciutat ha mostrat la seua repulsa davant esta xacra social, que enguany s'ha saldat ja amb l'assassinat de 31 dones a les mans de les seues parelles o exparelles. Des de 2003, any en què van començar a comptabilitzar-se les víctimes, són ja 1.161 les dones assassinades. Un acte al qual s'ha sumat tota la corporació local, representants de la Policia Local, Guàrdia Civil, associacions cíviques i nombrosos ciutadans.

La víctima va ser assassinada pel seu marit el diumenge a Benidorm. El cos de la dona va ser trobat pels agents que van acudir al seu habitatge per a comunicar-li la mort del seu marit en accident de trànsit després d'haver envaït el carril contrari de circulació i xocar de front contra un camió grua. Els agents van trobar la porta de l'habitatge obert i a la dona morta en el sòl amb dos punyalades en el pit.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més, que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.