EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

06:32 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'administració autonòmica ha acceptat el sòl que l'Ajuntament va cedir fa huit mesos

Benidorm reclama a la Generalitat que licite este mateix any la construcció del nou centre de salut del Racó

18 juliol 2018
Benidorm reclama a la Generalitat que licite este mismo año la construcción del nuevo centro de salud del Rincón

Les regidores de Sanitat i Urbanisme, Ana Pellicer i Lourdes Caselles, han reclamat hui a la Generalitat Valenciana que "abans que acabe l'any es licite la construcció del nou centre de salut del Racó de l'Oix", atés que la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha acceptat la cessió gratuïta feta per l'Ajuntament d'una parcel·la en l'avinguda de Zamora per a esta infraestructura sanitària.

La responsable d'Urbanisme ha explicat "des dels departaments d'Urbanisme, Arquitectura i Enginyeria es van fer els deures i des de novembre s'estava a l'espera de l'acceptació del sòl per part de la Conselleria perquè es poguera iniciar tot el tràmit de licitació de l'obra". Caselles ha recordat que, després d'un llarg procés, la cessió de la parcel·la de 3.558 metres quadrats es va aprovar en ple el 27 de novembre del passat any, i ha aclarit que la posada a la disposició del sòl s'ha fet a través d'"una mutació demanial" i "condicionada a la construcció del centre de salut".

Caselles ha indicat que tant els tècnics municipals com els de Conselleria han certificat que esta parcel·la, situada al costat dels camps de futbol Antonio López, s'adequa a les característiques del centre de salut previst per a l'administració autonòmica: un edifici del voltant de 2.650 metres quadrats.

Per la seua banda, l'edil de Sanitat ha insistit que "una vegada acceptat el sòl, no hi ha excuses perquè esta obra tan necessària per a la ciutat no s'execute immediatament, ja que des de l'any 2015, i gràcies a una esmena del PP, els pressupostos de la Generalitat arrepleguen una partida per al centre de salut del Racó de l'Oix".

Pellicer ha insistit que "la urgència d'esta infraestructura és evident, fonamentalment pensant en els usuaris i en l'importantíssim nombre de targetes sanitàries que tenen en l'actual ambulatori del Racó de l'Oix el seu centre de referència".

Així mateix, ha recordat que "l'any passat l'Ajuntament va haver d'invertir 45.000 euros en reparacions urgents en l'actual centre de salut del Racó de l'Oix, situat en l'avinguda Juan Fuster Zaragoza". Estes reparacions s'executaran en dos fases. En la primera, s'actuarà sobre els danys causats per un temporal de pluges en part de la coberta i en la façana del centre. Posteriorment, s'atendran els danys detectats i traslladats per part dels responsables del centre. Concretament, es repararan goteres, rajoles soltes, diverses finestres i persianes, l'aire condicionat, els sostres de dos punts, uns banys, i esquerdes en la zona d'admissió; s'instal·laran reixes; i es repintarà el centre.

"De fet en este mateix exercici 2018 seguirem invertint recursos, quedant palés d'una banda que la situació d'interinitat de l'actual centre de salut del Racó de l'Oix no admet més demores i, per una altra, que per a nosaltres, que Benidorm oferisca unes instal·lacions sanitàries dignes, és una prioritat", ha sentenciat Pellicer.