EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

20:16 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Molt núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'instal·laran 37 infobusos nous en les principals parades, 11 pantalles, 7 marquesines i s'escometran millores en les de major afluència

Benidorm modernitza i amplia la informació a l'usuari del transport urbà a través de més pantalles i tecnologia

21 setembre 2021
Nuevas inversiones en mejora del transporte urbano

L'Ajuntament de Benidorm, dins del pla de millora i promoció del transport públic, ha iniciat diverses actuacions per a complementar la informació que es proporciona a l'usuari del servici i augmentar la comoditat en l'espera dels autobusos, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat i dins de la política de foment de la mobilitat activa i sostenible.

Així, gràcies al conveni signat amb l'empresa concessionària, Avanza, s'implementarà un sistema d'informació dinàmica del transport públic amb la instal·lació de pantalles led en les principals parades, que oferiran als usuaris informació del servei en temps real, com la duració del recorregut, hora d'arribada del següent autobús, etc. "Complementem la informació que en estos moments està disponible en l'app i en codis QR, fent-la més accessible a qualsevol usuari que estiga en la parada" ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

En concret s'instal·laran 37 infobusos nous en les principals parades de la ciutat. "En estos elements els usuaris trobaran tota la informació útil sobre les línies, freqüència de pas, horaris, etc. Alhora, també es col·locaran set noves marquesines" agregava Pérez.

Igualment s'instal·laran 11 pantalles que es localitzaran en les parades de més ús per a oferir informació. Seran de tecnologia led d'última generació, en color i d'alt contrast. Estes pantalles serviran no sols per a la informació del transport públic sinó com a canal de comunicació entre l'Ajuntament i els ciutadans per a facilitar informació municipal d'interés amb la possibilitat de reproduir vídeo en alta qualitat.

Les pantalles seran de 48 polzades, ultra panoràmiques i estaran connectades a través de fibra òptica tant amb l'empresa concessionària com amb el mateix Ajuntament. Per a això serà necessari fer treballs d'escomesa elèctrica i de fibra òptica, el projecte de la qual ja s'està elaborant.

També es procedirà a la millora de les parades de major afluència de viatgers, com són les del carrer Langreo i l'avinguda del Mediterrani, a l'altura del Casino, i una altra de nova creació al carrer Barca del Bou, al costat del futur aparcament dissuasiu del Salt de L'Aigua. Estes millores consistiran en l'ampliació de les zones d'espera per a major comoditat i seguretat i la previsió d'instal·lació de mobiliari urbà. De la mateixa manera se substituirà el paviment per un altre tàctil i s'actuarà en diverses canalitzacions.

Finalment, també s'intervindrà en tres dàrsenes amb la finalitat d'ampliar la zona de protecció al vianant i s'instal·laran vorades accessibles per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda.
Es tracta d'un projecte, ha recalcat l'alcalde, "en el qual confluïxen diverses parts. D'una banda el conveni amb l'empresa Avanza i per un altre l'empresa concessionària Exterior Plus per a fer projectes que seran gaudits molt prompte pels turistes, residents, visitants i sobretot els usuaris del transport urbà local".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Inversiones en paradas de bus y transporte urbano