EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

06:52 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Eixamplament de voreres, carrils més estrets, reductors de velocitat, implantació de Zona 10 i llums semafòriques en el sòl són algunes de les mesures adoptades

Benidorm millora el trànsit per als vianants en els itineraris escolars amb actuacions al carrer Nicaragua i Lliris blancs

21 setembre 2022
Movilidad

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat una nova intervenció en la campanya de millora dels itineraris escolars de la ciutat, l'objectiu de la qual és aconseguir que estos siguen "segurs, accessibles i còmodes", segons ha explicat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate. Esta campanya s'emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

L'actuació se situa al carrer Nicaragua, a l'altura del col·legi públic Miguel Hernández i consistix en l'eixamplament de voreres d'acord amb la normativa d'accessibilitat, així com l'adaptació dels passos de vianants a esta. Una mesura, la de l'ampliació de voreres, que havia sigut sol·licitada per la comunitat educativa per a incrementar la seguretat dels alumnes del centre.

Igualment, ha precisat l'edil, "s'han adoptat altres mesures per a calmar el trànsit en la zona com han sigut l'estrenyiment de carrils i la col·locació d'alguns reductors de velocitat".

D'igual manera, també s'intervindrà al carrer Lliris blancs, que es convertirà en una via de plataforma única, amb caràcter per als vianants, en la qual es canviarà en paviment de les voreres i l'asfalt de la calçada. "En este carrer volem donar-li protagonisme al vianant, com ja hem fet en moltes altres de la ciutat, i només tindran accés a la mateixa els propietaris dels guals" ha assenyalat González de Zárate, que ha precisat que esta via tindrà la consideració de Zona 10, és a dir, que la velocitat màxima serà de 10 km/h.

També s'han executat algunes obres complementàries a estes per a millorar la mobilitat, com és el cas de la rotonda que s'ha creat en la confluència dels carrers Nicaragua, Ricardo Bayona i avinguda de Cuba "per a calmar el trànsit que arriba de l'avinguda Vicente Pérez Devesa, sobretot ara amb els desviaments per les obres en l'avinguda Beniardà".

Igual que al carrer Lliris blancs, el tram del carrer Nicaragua que recau sobre el col·legi Miguel Hernández serà també Zona 10 i la resta del carrer tindrà la consideració de Zona 20. "També els dos passos de vianants que hi ha a l'eixida del col·legi estaran sobre elevats i s'instal·laran llums semafòriques en el sòl com a reforç per a donar més protecció al vianant" ha assenyalat el regidor.

L'actuació al carrer Nicaragua estarà finalitzada en dos setmanes aproximadament i, una vegada finalitzada, es començarà la intervenció al carrer Lliris blancs.

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file