EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

13:57 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En el Dia Mundial de la malaltia, l'entitat informa sobre la possibilitat de ser donant de teixit cerebral i contribuir així a la labor investigadora

AFA reclama que s'intensifique la investigació en la lluita contra l'Alzheimer

21 setembre 2022
Día Alzheimer

L'Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d'Alzheimer, AFA Marina Baixa, ha reclamat "intensificar la investigació" en l'itinerari de la demència per a avançar d'esta manera en la lluita contra la malaltia. Així es recull en el manifest llegit hui per la presidenta de l'entitat, Garbiñe Mondragón, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer en el transcurs d'un acte celebrat en el Plaza de S. M. els Reis d'Espanya. Un acte en el qual AFA Marina Baixa ha estat abrigallada per l'alcaldessa en funcions, Ana Pellicer; la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca; membres de la Corporació municipal; usuaris de la residència Vallesol; i representes d'entitats socials locals com AFEM, Aerbeco, Anémona i Doble Amor.

Mondragón ha incidit en la necessitat de destinar més recursos a tots els tipus d'investigació: biomèdica, bàsica, translacional, clínica i sociosanitària; i afavorir l'accés al coneixement i resultats d'aqueixa investigació a la població en general, donant a conéixer l'existència del Registre Espanyol d'Estudis Clínics (REEC), que és una base de dades pública, d'ús lliure i gratuït.

Així mateix, la presidenta de AFA ha aprofitat la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer per a informar de la donació de teixit cerebral. Mondragón ha explicat que qualsevol persona pot ser donant 'post mortem' de teixit cerebral, tant si es patix una malaltia neurològica o psiquiàtrica com si es tracta d'una persona sana, contribuint així a la labor investigadora.

Com a tancament de l'acte, la regidora de Benestar Social ha felicitat "la plantilla" d'AFA Marina Baixa i els ha recordat que "sou un respir per a moltes famílies, per a les quals sense vosaltres seria molt complicat portar avant esta malaltia".

La lectura d'este manifest ha sigut l'acte central de la dinovena Setmana d'Alzheimer, que es va iniciar el passat 14 de setembre i amb la qual cada any AFA vol visibilitzar i conscienciar a la població sobre l'abast de l'Alzheimer i la necessitat de redoblar esforços i recursos destinats a investigació d'esta malaltia.

Audios relacionados
Garbiñe - Corte Voz 1
Audio file
Audios relacionados
Garbiñe - Corte Voz 2
Audio file
Audios relacionados
Ángela Llorca - Corte Voz 1
Audio file