EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

12:48 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Abreca llança el I Concurs de Tapes Benidorm Fest, amb 18 establiments i amb sorteig d'una entrada doble per a la final de l'esdeveniment i trobada amb els artistes

Benidorm llança una guia formativa dirigida al sector hostaler per a potenciar el turisme gastronòmic

21 gener 2023
Tapa Fest

Benidorm ha llançat una guia dirigida al sector hostaler amb l'objectiu de potenciar el turisme gastronòmic a la ciutat. Esta guia, que s'ha presentat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), emana del Pla d'Acceleració de Turisme Gastronòmic 2022, desenvolupat amb fons del Pla de Sostenibilitat Turística 'Benidorm DTI + Segura'.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "en esta guia s'han plasmat les principals qüestions que es van abordar en les nou jornades de formació que entre els mesos de febrer i maig del passat any es van oferir al sector turístic de la ciutat", i en les quals es van treballar sis àrees temàtiques: Innovació i Especialització, Transformació Digital, Màrqueting Digital, Nous Escenaris, Sostenibilitat Turística i Accessibilitat.

L'alcalde ha incidit que "esta guia servix als establiments d'hostaleria de full de ruta per a endinsar-se en la seua transformació i digitalització"; una acció que "té repercussions individuals i globals", ja que l'establiment guanya competitivitat i la destinació es beneficia el posicionament del seu producte gastronòmic, obrint així nous nínxols de mercat.

En esta guia "el sector de l'hostaleria trobarà claus, estratègies i eines de màrqueting, digitalització, innovació i sostenibilitat" per a "afrontar com a majors i millors garanties les noves exigències d'un turista que, a l'hora de planificar les seues vacances, cada vegada concedix major importància a la gastronomia".

"A mesura que avancen els temps i les demandes, creix el percentatge de turistes i residents que esperen d'un menjar o un sopar una mica més a menjar bé; volen viure una experiència a través de la gastronomia i el sector han d'estar preparat per a donar resposta a aqueixa expectativa", ha apuntat l'alcalde.

Toni Pérez ha subratllat que "Benidorm compta amb una trajectòria gastronòmica àmplia i amb un sector diversificat, potent i de qualitat que ha d'estar en constant actualització per a satisfer les necessitats del client". "La gastronomia –ha afirmat– també és marca, i per això és indispensable facilitar al sector els recursos formatius que siguen precisos perquè el client visca la millor experiència possible".

En aqueixa línia de generar experiències, s'emmarca l'I Concurs de Tapes Benidorm Fest, impulsat per l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries (Abreca) amb el suport de l'Ajuntament de Benidorm i la Generalitat Valenciana. Un concurs que ahir van presentar en Fitur l'alcalde i a Álex Fratini i Diego Salines, membre de la junta directiva d'Abreca i gerent de l'entitat respectivament; i que es desenvoluparà del 27 de gener al 5 de febrer.

Esta activitat s'emmarca dins de les activitats paral·leles al Benidorm Fest i en ella participen 18 establiments. Cadascun d'ells ha proposat una tapa, que els comensals poden consumir al preu de 2,5 euros. Per a participar del concurs, els usuaris podran votar les tapes a través de l'app GastroEventos, puntuant-les en el rang d'1 a 5 estreles. L'1 de febrer entre totes les votacions se sortejarà una entrada doble per a viure en directe la gala final del Benidorm Fest del 4 de febrer i que inclou una trobada amb els artistes.

Per a facilitar que el públic conega tots els detalls d'este I Concurs de Tapes s'ha editat un fullet de butxaca que inclou un pla de localització dels establiments participants i la seua tapa del Benidorm Fest, les instruccions de votació i les bases del certamen.

L'alcalde ha destacat que "este I Concurs de Tapes Benidorn Fest, així com els diferents esdeveniments que any a any conformen el Benidorm Gastronòmic, són exemple de la proactivitat i iniciativa del sector hostaler de Benidorm, sempre a la cerca d'accions que donen un valor afegit a la gastronomia local, fent d'ella un producte turístic complementari potent".

Els establiments participants són: Angelillo, l'Abadia, La Fonda, Esturión, Brasería Aurrerá, La Cava Aragonesa, La Marina, Tabernita del Sur, La Tapería, Los Peces, Malaspina, Manila, Mia Social Club, Pinocchio, Pintxos Aurrerá, Taberna Andaluza, Wine On i Bar Zarzosa.

També durant la fira de Madrid, s'ha presentat el calendari del 'Benidorm Gastronòmic 2023', que comptarà amb 5 cites i que s'inicia el mes vinent de març, del 3 al 12, amb les XI Jornades de la Cullera. La següent cita, les III Jornades de la Tonyina, es desenvoluparà del 12 al 21 de maig; mentre que del 16 al 25 de juny tindrà lloc la proposta més longeva del 'Benidorm Gastronòmic': el XIII Concurs de Tapes i Pinxos. De l'1 al 10 de setembre serà el torn de l'II Concurs de Còctels; i les XII Jornades dels Arrossos de la Terra tancaran el calendari del 20 al 29 d'octubre.