EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:10 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Centenars de veïns se citen en una celebració que recupera la normalitat i que culmina demà amb la benedicció dels animals

Benidorm celebra la festa de Sant Antoni amb la romeria i l'ofrena al sant en l'Ermita de Sanç

21 gener 2023
Romería y Ofrenda Fiesta de Sant Antoni Abad 2023
Romería y Ofrenda Fiesta de Sant Antoni Abad 2023

Benidorm ha tornat a celebrar la festivitat de Sant AntoniAbat, una de les més tradicionals de la ciutat i de la zona de l'Horta, i ho ha fet recuperant la normalitat que es va perdre amb motiu de la pandèmia. Així, centenars de benidormers s'han donat cita en l'Ermita de Sanç en una festa que ha tingut com a eix principal la romeria des del *trinquet, l'ofrena al sant, el pregó i el tret de l'estampeta i un castell de focs artificials.

La romeria començava als festejos de hui dissabte amb eixida a les 17.30 des del trinquet Vicente Pérez Devesa. En ella han participat les comissions de les festes de Sant Antoni, Sant Isidre i el Roser, les Festes Majors Patronals, l'Associació de Penyes i les dames dels FMP, encapçalades per les seues reines Angélica Morenilla i Daniela Talavera. També s'han donat cita les autoritats locals, amb l'acalde Toni Pérez, el regidor de Festes Jesús Carrobles i membres de la corporació. Amb ells caminaven el president de la Comissió de Sant Antoni, José María Fuster, i el president de la Comissió de Festes Majors Patronals, Vicente Solaz.

A l'arribada a l'Ermita s'ha procedit a la tradicional ofrena, dins de la carpa instal·lada, per part de les entitats festeres i les autoritats i s'ha donat lectura al pregó, obra de Jaume Ripoll, que ha començat dient que "ací en l'horta trobe el meu refugi perquè l'horta m'ha donat la possibilitat de ser qui soc". Ripoll ha recordat la seua relació amb este enclavament de Benidorm i ha destacat els valors de "l'amistat, memòria col·lectiva, igualtat, amor i tolerància com els valors de Benidorm".

A Sant Antoni li ha demanat "que ens mostre el camí que conduïx a la pau, que cessen les guerres que maten cruelment i que gaudim les festes amb alegria". El pregoner també ha fet un repàs a les figures representatives d'esta festa i de les dones que han sigut importants en la seua vida.

Tot seguit s'ha imposat el corbatí a les entitats festeres, a la qual s'ha unit la Festa del Carme, i després José María Fuster, president de la Comissió de Sant Antoni ha destacat en les seues paraules que "estes festes representen els nostres costums i identitat". Ha donat l'enhorabona a tots pel treball fet i a la Regidoria de Festes per l'ajuda rebuda. També a Vicente Solaz, pressent de les FMP "per la teua ajuda i companyonia" i "a una persona molt especial com és Maria del Sofratge".

Per la seua banda, l'alcalde ha agraït "a tots els que són ací hui" i ha recalcat la importància "de totes les persones que ha nomenat Jaime en el seu pregó, que han fet possible que estiguem hui ací i tinguem esta festa". Toni Pérez també ha reivindicat el fet que "hem tornat a la normalitat, i mil cent dies després podem fer la festa que volem fer".

El primer edil, a més, ha tingut unes paraules cap a Jaime Ripoll i al record que este ha fet cap a persones "algunes de les quals ja no estan", però ha afirmat que "estem de festa, somriurem, a celebrar-la com volem i agrair per fer d'esta festa la festa de tots".

Després de l'himne de Benidorm i la Comunitat Valenciana s'han cantat les tradicionals copletes a càrrec de les dames i reines de les Festes Majors Patronals. Seguidament, s'ha disparat l'estampeta i l'acte ha conclòs amb el llançament d'un castell de focs artificials.