EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:53 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El laboratori municipal realitza analítiques setmanals d'aigua, arena i rentapeus

Benidorm intensifica els controls de qualitat sobre les platges en l'inici de la temporada alta

07 juny 2022
Playas.

Amb l'inici de la temporada alta molt a la vora i com sol ser habitual en estes dates, l'Ajuntament de Benidorm ha intensificat els controls de qualitat sobre les platges de la ciutat. Així, el personal del laboratori municipal "pren mostres setmanals de l'aigua, de l'arena i dels rentapeus en diferents punts de totes les platges per a certificar mitjançant analítiques l'excel·lent estat dels tres elements", segons ha explicat la regidora de Platges, Mónica Gómez.

Estes analítiques "són tremendament útils perquè ens permeten disposar d'informació actualitzada en tot moment sobre l'estat de les platges, i fins i tot detectar possibles eventualitats que es puguen produir".

Durant la temporada alta, ha especificat, la presa de mostres i les analítiques es realitzen de manera setmanal, mentre que en els mesos de menor afluència i ús de les platges es realitzen cada quinze dies.

A més d'eixe control setmanal, Gómez ha subratllat que "en cas que es detecte qualsevol incidència, el personal del laboratori pren mostres addicionals". Alguna cosa que s'ha fet en els últims dies en un punt molt concret de la platja de Ponent davant la presència de xicotetes taques grogues en la riba.

Segons ha aclarit l'edil, "les analítiques practicades confirmen que aqueixes taques, recurrents en esta època d'any, corresponen a una acumulació de pol·len de pi, que les marees extrauen fins a la riba".

Esta presència de pol·len, ha recalcat, "no afecta la qualitat de l'aigua" i "tendix a dissipar-se de manera natural".

Gómez ha assenyalat que "el fet d'haver tingut enguany més pluges de l'habitual en el litoral mediterrani ha incrementat els volums de pol·len en suspensió, i d'aquí ve que la seua presència s'haja fet més visible en la riba de les platges".

La responsable de Platges, que també està al capdavant de l'àrea de Sanitat, ha remarcat que "disposar d'un servici propi com el del laboratori municipal possibilita que estes qüestions s'aborden de manera immediata i sapiem quasi a l'instant que estos episodis es deuen a causes naturals". Esta promptitud "fa possible donar una resposta ràpida de tranquil·litat als usuaris", ja que circumstàncies com la presència de pol·len en la riba no afecten la qualitat de les nostres aigües de bany que "analítica rere analítica, són excel·lents".