EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

01:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les dos actuacions estan pressupostades en 671.000 euros i seran executades amb càrrec al Fons d'Inversió d'Hidraqua

Benidorm inicia la renovació d'infraestructures d'aigua potable en les avingudes Marina Alta i Marina Baixa

03 març 2022
Ciclo del Agua

Els treballs a Marina Baixa inclouen també la renovació de la xarxa d'aigües pluvials i residuals.

L'Ajuntament de Benidorm iniciarà dilluns que ve les obres de renovació de les infraestructures d'aigua potable en les avingudes Marina Alta i Marina Baixa, en la zona de la Cala. En l'avinguda Marina Baixa, a més, es procedirà a la renovació de la xarxa de clavegueram.

Totes dos actuacions, que compten amb els informes favorables del departament municipal d'Enginyeria, aconseguixen un pressupost global de 671.029 euros i seran finançades amb càrrec al Fons d'Inversió d'Hidraqua, l'empresa concessionària de la Gestió Integral de l'Aigua a la ciutat.

En el cas de l'avinguda Marina Alta les línies d'actuació se centraran en els treballs previs i demolicions, la xarxa de distribució d'aigua potable i regenerada i la posterior reposició de paviment, millora de l'accessibilitat i senyalització. El termini d'execució estimat d'esta obra és de tres mesos i el pressupost ascendix a 203.629,75 euros.

El projecte contempla "la renovació integral i l'adequació de les conduccions existents o necessàries d'aigua potable, així com la implantació d'una conducció d'aigua regenerada i la reposició dels serveis afectats per les obres" ha explicat l'alcalde Toni Pérez, que també ha indicat que estos treballs "resoldran els problemes actuals, com l'existència de canonades de fibrociment en la conducció d'aigua potable".

A més, ha afegit, la nova conducció d'aigua regenerada "permetrà oferir subministrament a parcs, arbratge viari, etc. i ser una instal·lació complementària i alternativa a la d'aigua potable". Igualment, ha dit, "la pavimentació posterior s'adequarà a la normativa d'accessibilitat, la qual cosa possibilitarà ampliar les voreres i els elements instal·lats".

En l'avinguda Marina Baixa la intervenció serà similar, encara que en este cas s'actuarà també en la xarxa d'aigües pluvials i residuals. El termini d'execució en este cas serà de quatre mesos i el pressupost ascendirà a 467.399,67 euros.

"També ací les obres i la finalització compliran amb la normativa d'accessibilitat universal al mitjà urbà" ha precisat l'alcalde. En esta avinguda també hi ha conduccions de fibrociment que seran canviades "i al mateix temps el clavegueram es troba molt deteriorat i necessita una intervenció".

Igual que en la primera actuació, tant la calçada com les voreres, la senyalització i el mobiliari proposaran solucions integradores que comportaran redimensionar les voreres i el mobiliari urbà.

"També es deixarà preparada l'obra civil necessària per a la futura instal·lació d'enllumenat públic, que en l'actualitat està situat en sòl privat" ha detallat

Pérez ha subratllat que "amb estes intervencions continuem aprofundint en la nostra aposta per millorar les infraestructures hidràuliques de la ciutat, com ja hem fet des de fa anys. No sols renovem les infraestructures del subsol, sinó que guanyem en accessibilitat i millorem la mobilitat de les persones i l'escena urbana".

D'igual forma, l'alcalde ha ressaltat que les dos avingudes són "un node de connexió d'una important ruta escolar, a més del Centre de Desenvolupament Turístic i el centre de salut". A això se sumarà la renovació de la il·luminació amb càrrec al programa IDAE "que hem anticipat a enguany" i que propiciarà que "els trànsits per als vianants siguen més segurs fins i tot fins a la mateixa platja".

Ciclo del Agua
Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file