EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

17:08 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Conselleria ha delegat ja a l'Ajuntament la competència per a construir infraestructures educatives

Benidorm inicia la redacció de projectes del nou edifici multiusos per al col·legi Leonor Canalejas i l'EPA

29 agost 2018
Benidorm inicia la redacción de proyectos del nuevo edificio multiusos para el colegio Leonor Canalejas y la EPA

Una vegada estiga el projecte d'execució es podrà licitar l'obra, valorada en 3,7 milions d'euros i que es vol iniciar abans de final d'any.

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat el procediment de contractació per a la redacció del projecte d'execució del nou edifici multiusos per al col·legi públic Leonor Canalejas i l'Escola Permanent d'Adults (EPA), segons ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez, responsable també de l'àrea d'Educació. L'inici d'este expedient arriba una vegada que la Conselleria d'Educació ja ha dictat una resolució en la qual "accepta delegar en Ajuntament la competència per a construir esta infraestructura educativa"; un document que va entrar en l'administració local dilluns passat.

Pérez ha indicat que "este projecte d'execució es basarà en el bàsic que es va remetre a la Conselleria d'Educació per a acollir-se al programa Edificant", llançat per la Generalitat per a deixar puntualment en mans dels Ajuntaments la competència per a la construcció d'infraestructures educatives, agilitant així la seua execució.

L'alcalde ha explicat que "dilluns passat la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, i jo mateix encarreguem als tècnics la redacció dels plecs que han de regir la contractació d'aqueix projecte d'execució, així com les assessories tècniques que siguen necessàries". Una vegada es dispose d'aqueix projecte constructiu, es procedirà a la licitació de les obres, que serà "extensa", ja que el concurs haurà de publicar-se en el Diari Oficial de la Unió Europea (DO). Pérez ha aclarit que la publicació en el DO obeïx a l'import de la licitació, per sobre dels tres milions d'euros.

El projecte plantejat per l'Ajuntament contempla construir un edifici de planta baixa més tres altures en l'espai que ocupaven els antics habitatges de mestres —derrocades pel Consistori, prèvia autorització de la Conselleria, després de detectar-se problemes en l'estructura d'un dels blocs—. L'alcalde ha recordat que en la planta baixa albergarà espais per al col·legi Leonor Canalejas com a menjador, cuina, sala polivalent i condícies; mentre que les tres superiors seran per a l'EPA, posant fi així a la situació de provisionalitat d'este centre", que es va instal·lar temporalment en El Torrejó en 2010.

Segons la resolució dictada pel conseller Vicent Marzà, el govern autonòmic finançarà esta obra amb 3.762.467,75 euros en tres anualitats. Per a enguany ha previst una quantitat de 853.890,50 euros; una mica més de 2,5 milions per a 2019; i 363.572,15 euros s'han reservat per a 2020.

Pérez ha aclarit que "donarem la màxima celeritat a este projecte educatiu emblemàtic", i ha afegit "és desig d'este equip de govern poder tenir resolts abans que acabe l'any l'adjudicació i l'inici de les obres". Referent a açò, ha indicat que "este retard" en la resolució de delegació de competències deixa a l'administració local "uns terminis molt encotillats", si bé ha confiat que la "capacitat tècnica i política" de l'Ajuntament permetrà iniciar les obres dins del calendari previst.