EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

15:54 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Igualtat programa al costat de l'associació LGTB una jornada formativa per a treballadors municipals sobre protocols d'actuació, i projectarà curtmetratges i videoclips 'trans'

Benidorm donarà visibilitat a la realitat 'trans' durant la Setmana de l'Orgull LGBTI

29 agost 2018
Benidorm dará visibilidad a la realidad ‘trans’ durante la Semana del Orgullo LGBTI

L'Ajuntament donarà visibilitat a la realitat de les persones transsexuals durant els actes programats per la Regidoria d'Igualtat i l'Associació LGBT de Benidorm i comarca amb motiu de la Setmana de l'Orgull LGBTI que se celebra del 3 al 9 de setembre. La regidora d'Igualtat, Paquita Ripoll, ha presentat hui la programació dissenyada pel departament, en la qual s'inclou una jornada de formació per a treballadors municipals titulada 'Protocols d'actuació per a respectar i tractar a una persona trans", i la projecció de curtmetratges i videoclips 'trans'.

Ripoll ha estat acompanyada per la presidenta de l'Associació*LGBT de Benidorm, Chelo Oliva; per Carolina Laferre, directora del mitjà de comunicació Trans•Socialmedia —dedicat a informació de la comunitat 'trans' femenina- i que serà l'encarregada d'impartir la jornada formativa; i per Carlos Lamm, encarregat del disseny de les projeccions de curts i videoclips.

L'edil d'Igualtat ha informat que la jornada 'Com tractar i respectar a una persona trans' es desenvoluparà el pròxim 4 de setembre de 10.00 a 14.00 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament; i està oberta als funcionaris i treballadors en general "que tenen entre les seues funcions l'atenció al públic". Ripoll ha afirmat que "estem molt compromesos amb què el tracte que reben els ciutadans siga impecable, i per a açò és fonamental la formació"; i ha afegit que "desitgem que esta iniciativa tinga un bon acolliment i que l'assistència siga nombrosa".

Laferre, per la seua banda, ha explicat que amb esta iniciativa "Benidorm fa un pas al capdavant i es compromet a proporcionar un lloc segur, respectuós i d'entorn inclusiu per al col·lectiu 'trans' que utilitze els seus servicis", al mateix temps que "adquirix la responsabilitat de mantenir entorns que es presenten lliures de discriminació i assetjament cap a estes persones".

"El fet 'trans' —ha aprofundit— és una realitat que cal abordar des de tots els àmbits, entre ells el social, el cultural, el polític i l'econòmic. És indispensable entrar en les aules, en els Ajuntaments i donar formació als mitjans de comunicació".

Durant la jornada, s'abordarà la terminologia bàsica de gènere; la iniciació a la història antropològica de la transsexualitat; la sexualitat, poder i heteronormativitat; els protocols per a l'ús d'un llenguatge inclusiu; i les activitats i consells per a mantenir i fer efectius aquests protocols.

A més, per a incidir en la visibilitat d'este col·lectiu, el dimecres 5 de setembre el mateix Saló d'Actes acollirà a partir de les 19.00 hores la projecció de set curtmetratges 'trans', una activitat que "perseguix sensibilitzar i donar visibilitat a la realitat d'este col·lectiu", ha apuntat l'edil d'Igualtat. Carlos Lamm ha explicat que són peces "no exclusivament de temàtica 'trans', sinó curts dirigits, protagonitzats, guionitzats o produïts per persones 'trans' i que donen mostra que una persona 'trans' és una artista que pot fer qualsevol tipus de cinema". "És una forma de trencar tòpics", ha afegit.

Finalment, la programació es completa el divendres 7 de setembre amb la projecció de cinc videoclips LGBTI en El Castell a les 22.00 hores. Carlos Lamm han indicat que "dins del col·lectiu la música és molt important", i per açò s'ha optat per mostrar cinc videoclips d'artistes LGBTI, que "cada vegada vénen més a Benidorm a rodar" els seus vídeos.

Totes estes activitats culturals, formatives i reivindicatives són gratuïtes.