EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

06:33 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte es podrà visitar en el Museu Boca del Calvari del 22 d'abril al 15 de juny

Benidorm i Fundació Photographic proposen revisitar la trajectòria de Ferran Freixa amb una exposició única

20 abril 2022
Exposición Ferrán Freixa.
  • 'La llum present' és una extensa retrospectiva de 70 fotografies, que inclou imatges d'algunes de les seues sèries més conegudes.
  • És la primera exposició després de la desaparició del fotògraf i la primera vegada que la seua obra s'exhibix a la província d'Alacant.

'Ferran Freixa. La llum present' és el títol de l'exposició que a partir d'este divendres, 22 d'abril, podrà visitar-se en el Museu Boca del Calvari de Benidorm, i que proposa revisitar la trajectòria del fotògraf, mort el mes de juny passat, a través d'una retrospectiva de la seua obra. Es tracta d'un projecte expositiu sorgit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Benidorm i la Fundació Photographic i compost de 67 fotografies en blanc i negre i tres imatges en color a gran format.

La regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha explicat que "parlem d'una exposició única, que permetrà a l'espectador endinsar-se en la producció creativa de Ferran Freixa i descobrir la poesia que hi ha en totes les seues fotografies i les temàtiques que li van entusiasmar i que són una constant en la seua obra: el pas del temps, les petjades que este deixa en les construccions arquitectòniques, la quotidianitat d'objectes i paisatges urbans de molt diversos llocs i la bellesa que hi ha en ells".

Pellicer ha agregat que "esta mostra és a més única perquè esta selecció monogràfica és la primera que s'exposa des de la desaparició del fotògraf i també la primera de l'obra de Ferran Freixa que s'exhibix a la província d'Alacant".

"Per a l'Ajuntament, la Regidoria de Patrimoni Històric i el Museu Boca del Calvari –ha remarcat- és molt gratificant i estimulant ser partícip d'este projecte i comptar a la ciutat amb l'obra d'un fotògraf tan reconegut en l'àmbit nacional i internacional, que ha exposat en galeries i museus de tot el món, i algunes de les fotografies de les quals han sigut incorporades als fons del Museu Reina Sofia, l'IVAM, el Museu Nacional d'Art de Catalunya o la Biblioteca Nacional de França".

L'edil ha detallat que "entre la selecció fotogràfica feta per la família de Ferran Freixa –amb el suport i col·laboració de la Fundació Photographic i de companys i amics de l'autor–, s'inclouen imatges d'algunes de les seues sèries més conegudes i en les quals es fa molt patente el seu estil". Així, es troben fotografies de la sèrie sobre comerços antics de Barcelona, i també de la que li va portar a retratar taules de restaurants de molt diverses localitats, de la qual va realitzar sobre colònies tèxtils, o amb la qual va testificar l'estat en què va quedar El Liceu després de l'incendi de 1994.

Marina Freixa, filla del fotògraf i una de les comissàries de l'exposició, ha assenyalat que esta mostra "recull a manera de retrospectiva les diferents etapes per les quals va passar el documentalisme subjectiu" de l'autor "des de l'any 1973 a 2013". "En totes les imatges", ha precisat, "roman un segell personal absolut, fils invisibles que semblen teixir una personalitat estètica amb les temàtiques que l'apassionaven: el Mediterrani, la ruïna i l'erosió del patrimoni cultural, la monumentalitat arquitectònica clàssica, la naturalesa recuperant el terreny arrabassat, la ciutat, o la bellesa dels objectes quotidians en hotels i restaurants".

Després de recordar que el treball fotogràfic de Ferran Freixa és "íntim", "poètic" i fet "sense presses", la comissària ha assegurat que la selecció d'imatges per a esta exposició pòstuma "ha sigut, sens dubte, un exercici replet de nostàlgia", un altre element molt present en la seua obra.

'Ferran Freixa. La llum present' s'inaugura este divendres a les 12.00 hores i estarà instal·lada en el Museu Boca del Calvari fins al pròxim 15 de juny.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file