EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

18:32 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La producció de RSU en este període sol ha sigut un 6,87% inferior mentre que el consum d'aigua ho va ser en un 8,63%

Benidorm constata la seua recuperació per Setmana Santa amb les dades sobre consum d'aigua, recollida de residus i d'entrada de vehicles

20 abril 2022
Playa de Poniente.
Playa de Poniente.

La recuperació de la normalitat és un fet a Benidorm com testifiquen les dades registrades durant la setmana passada Santa. Les bones xifres d'ocupació s'han vist corroborades per les dades de consum d'aigua, producció de residus sòlids urbans i entrada de vehicles a la ciutat.

L'entrada de vehicles a la ciutat va créixer un 6,3% respecte a 2019, l'estacionament va augmentar un 35% i els trasllats a l'aeroport una mica més d'un 8%

Quant a la producció de residus sòlids urbans (RSU), durant el període vacacional que comprén des del divendres de Dolors (8 d'abril) fins al dilluns de Pasqua (18 d'abril) d'enguany, la xifra total és a penes un 6,87% inferior a l'obtinguda en 2019, últim any abans de la pandèmia. No obstant això, encara no estan comptabilitzats les dades del reciclatge de vidre, envasos i paper, que igualarien encara més aqueixes xifres.

Així, si en 2019 es van recollir 1.784.840 quilos de residus, enguany la xifra ha ascendit a 1.630.840 quilos. En 2019 el pic màxim de recollida es va produir el diumenge de Resurrecció amb 193.420 quilos. Eixe mateix dia d'enguany també es va registrar el màxim de recollida de RSU amb 173.160 quilos.

De fet, les gràfiques mostren línies quasi paral·leles durant tot el període vacacional. Crida l'atenció, no obstant això, que este divendres sant (15 d'abril) la quantitat produïda va ser molt similar a la de 2019 i que un dia després, dissabte, es va superar el recollit en 2019. 167.540 quilos recollits el passat 16 d'abril enfront dels 160.880 quilos de 2019.

Pel que fa al consum d'aigua, les dades indiquen una tendència molt semblant a la dels residus sòlids fins al punt que a penes s'ha consumit en estos dies un 8,63% menys. En xifres totals, el consum total en la Setmana Santa de 2019 va ser de 305.945 metres cúbics i enguany aqueixa dada s'ha xifrat en 284.912 metres cúbics.

Igual que amb els RSU, les gràfiques de consum reflectixen una trajectòria paral·lela entre 2019 i 2022. Aquell any el pic màxim de consum es va registrar el dissabte sant amb 29.665 metres cúbics. Dissabte passat 16 d'abril també es va aconseguir el màxim de consum amb 30.421 metres cúbics, una xifra superior a la de fa tres anys. Cal assenyalar que tant el Dissabte Sant com el Divendres Sant d'enguany les dades de consum d'aigua van ser lleugerament majors que abans de la pandèmia.

La recuperació s'ha notat també en l'entrada de vehicles a la ciutat. Les dades indiquen que han arribat un 6,3% més de vehicles que en 2019, principalment per l'entrada de Llevant. Eixa xifra es complementa amb les dades d'estacionament a la ciutat, que ha crescut en al voltant d'un 35%. També s'ha registrat un increment en el nombre d'autobusos en l'Estació –un 11% més que en 2019– i un augment lleugerament superior al 8% en els 'transfers' a l'aeroport i l'Estació d'Autobusos.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha realitzat una valoració "molt positiva" de la situació durant la Setmana Santa i ha recordat que "ja vam dir que la ciutat manté la seua capacitat d'atracció". En eixe sentit, Pérez ha insistit que "érem optimistes de cara a Setmana Santa i encara ho som més per al pròxim estiu perquè la recuperació és un fet".

L'alcalde ha subratllat que Benidorm "ha sabut mantindre el seu atractiu" i ha destacat que "hem continuat millorant, invertint en infraestructures i millores contínues de l'escena urbana durant este temps per a estar preparats. Els resultats es comencen a vore com s'ha reflectit en les dades de consum d'aigua, entrada de vehicles, producció de residus sòlids urbans i ocupació".

Malgrat tot, el primer edil ha recalcat que "encara ens queda espai perquè som una destinació que fa molt temps va aconseguir la desestacionalització i perquè encara queden moltes places hoteleres per obrir, la qual cosa ens permetrà aconseguir un percentatge més elevat d'ocupació".

Pérez també ha subratllat el fet que la facturació en bars, restaurants i cafeteries de la ciutat "ha crescut respecte a 2019, abans de la pandèmia" malgrat una situació "que no és la idònia per l'encariment dels costos i la inflació".

Escasses incidències per la pluja

Lluvia en Benidorm.
Lluvia en Benidorm.

D'altra banda, la pluja constant que durant quasi tota la jornada ha caigut a Benidorm no ha provocat a penes incidents de consideració a pesar que s'han registrat 34,8 litres per metre quadrat des de les 8 del matí fins a les 12 del migdia, la dada més elevada de tota la Marina Baixa, segons Avamet. En les estacions pluviomètriques de la ciutat els indicadors han registrat fins a 42 l/m² en el Racó de l'Oix, 28 l/m² en Ponent i 32 l/m² en l'ETAP.

S'han produït alguns talls puntuals de carrers, encara que ha sigut per precaució. En concret, en l'avinguda del Murtal i al carrer Toledo, on hi ha un tàlveg que produïx una embassada.

També s'ha produït el trencament d'una conducció d'aigües pluvials en la confluència dels carrers Eivissa i Conca. En este cas la maquinària ja es troba executant l'oportuna reparació i s'aprofitarà per a reparar els danys que hi havia en una conducció de depuració en el mateix punt. Es preveu que el cap de setmana eixos treballs hagen acabat.

"Les incidències han sigut molt escasses a pesar que la precipitació ha estat important" ha explicat l'alcalde. Pérez ha recalcat que "l'absència d'incidents torna a posar de manifest la importància de les inversions que hem realitzat en el subsol per a evitar que es produïsquen situacions que abans eren molt freqüents en episodis de pluja molt menors que el de hui o els que vam tindre setmanes arrere".

Audios relacionados
#1 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
#2 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
#3 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
#4 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
#5 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
#6 Corte de voz de Toni Pérez
Audio file