EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

18:41 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La remodelació de voreres i places millora la seguretat dels escolars de la zona i garantix l'accessibilitat de tots els veïns

Benidorm conclou la renovació integral de la zona alta de Foietes

03 maig 2022
Edusi

Estes obres són les primeres a finalitzar de l'EDUSI Benidorm.

Els veïns de la zona alta de Foietes ja gaudixen de noves voreres completament renovades. Esta setmana han acabat les obres de millora de l'accessibilitat i la mobilitat de l'estratègia DUSI de Benidorm en l'entorn pròxim a l'estació FGV. Gràcies a esta actuació conjunta entre Benidorm i Europa, s'han ampliat les voreres per a convertir-les en una passarel·la única, millorant així la seguretat dels vianants i les rutes escolars.

"Amb esta actuació en la zona alta del barri de Foietes, igual que amb la resta d'actuacions de mobilitat que contemplem en l'EDUSI, el nostre objectiu fonamental era retornar l'espai públic al veí," explica l'alcalde Toni Pérez. "El 70% dels desplaçaments de Benidorm es fan de manera per als vianants i el 75% dels desplaçaments laborals també els fem a peu. Per això intervenim en voreres i places per a aconseguir una mobilitat més còmoda, blana i sostenible"

Pérez afig que "les vies i places, per xicotetes que siguen, han d'estar adaptades, han de ser transitables i còmodes per als veïns." És per això que una de les principals novetats d'estes obres és el remodelat integral de la plaça Prelat Antonio Baiona. Amb nou mobiliari urbà, zones d'arbratge i paviment antilliscant, esta plaça és un exemple de com Benidorm impulsa amb l'EDUSI la renovació dels espais públics per a millorar la comoditat i el gaudi del veïnat.

Millorar la seguretat dels vianants, especialment dels centenars d'escolars que transiten diàriament la zona en les seues rutes, era un altre dels propòsits a complir amb estes obres. Amb l'ampliació de voreres i l'estrenyiment dels carrils de circulació, s'ha reduït la velocitat a la qual circulen els vehicles en esta zona, millorant la seguretat de l'alumnat i vianants en general.

L'actuació també ha renovat els subministraments públics i ha substituït la lluminària actual per una xarxa LED amb sistema de telegestió. Amb este sistema, l'Ajuntament controlarà l'encesa, l'apagat i la intensitat de la il·luminació dels carrers, segons l'hora o les necessitats dels veïns. La instal·lació d'esta nova lluminària, més eficient i sostenible, ha comptat amb una ajuda de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE).

Les obres s'emmarquen en la Línia d'Actuació 03 de millora de la mobilitat sostenible de l'Estratègia DUSI de Benidorm. La inversió total ascendix a 556.139,86 €, dels quals 222.455,94 € provenen dels fons FEDER europeus.

SOBRE L'OBRA DE MILLORA DE L'ACCESSIBILITAT I MOBILITAT EN ZONA ESTACIÓ:
Inversió TOTAL: 556.139,86 €
Import de l'AJUDA de la UNIÓ EUROPEA: 222.455,94 €
Termini d'execució: 11 mesos.
Operació: Millora de l'accessibilitat i mobilitat de la zona de l'estació.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i assolir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file