EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

11:27 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm commemora enguany el 697 aniversari de la seua Carta Pobla atorgada per l'almirall Bernat de Sarrià

'100 anys de Pere Maria Orts i Bosch' en l'Espai d'Artrt

03 maig 2022
Exposición Pere María Orts

Ja es pot visitar en l'Espai d'Art de l'Ajuntament de Benidorm l'exposició '100 anys de Pere Maria Orts i Bosch' que, amb motiu del centenari del naixement de l'erudit, mecenes i acadèmic, proposen les regidories de Cultura i Festes en col·laboració amb el Grup Carta de Poblament. Esta és la primera de les activitats del sis-cents noranta-seté aniversari de l'atorgament de la Carta Pobla de Benidorm per l'almirall Bernat de Sarrià.

Més d'un centenar de persones es van donar cita en la inauguració de la mostra. Entre elles, l'alcalde, Toni Pérez; els regidors de Cultura i Festes, Jaime Jesús Pérez i Jesús Carrobles, i representants dels tres grups de la Corporació Municipal.

La presidenta del Grup Carta de Poblament, Mari Luz Navarro, va donar la benvinguda als assistents i, a continuació, la comissària de l'exposició, Vanessa Navarro, va fer la primera visita guiada. A més dels panells que componen la mostra, també es va poder contemplar els tapissos del Saló de Plens, donats per Orts i Bosch a l'Ajuntament.

A continuació, Toni Pérez va agrair el treball dut a terme pel Grup Carta de Poblament i va incidir en el programa d'activitats del 697 aniversari, "pedra fonamental –va assenyalar– del naixement de Benidorm" com a poble, dedicat enguany en part a Pere Maria Orts i Bosch en una exposició "sintètica però encertada" que ha fet que la figura de l'erudit "estiga molt present a la nostra ciutat".

L'alcalde així mateix va reivindicar les aportacions de l'integrant del Grup Carta de Poblament, Pasqual Almiñana, filòleg i Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm' que "com a professor va orientar i molt bé a moltes generacions de benidormers". Toni Pérez va finalitzar la seua intervenció animant als assistents a "gaudir d'una setmana cultural intensa" que demostra que "la figura de Pere Maria està molt present a la nostra ciutat".

Els actes per l'aniversari de la Carta Pobla continuen hui amb la inauguració de l'exposició 'XXX Aniversari Grup Carta de Poblament' a la Casa del Fester i, mitja hora més tard, amb una conferència, precisament de Rafael Alemany, sota el títol 'Pere María Orts i Bosch: l'home i el seu pensament', en el mateix lloc.

El dissabte, a les 21.30 h tindrà lloc la representació de la Carta Pobla en la plaça de Sant Jaume i el diumenge, a les 19.00, a l'auditori Óscar Esplá, la Societat Musical l'Illa de Benidorm interpretarà un concert commemoratiu. Tots els actes estan organitzats pel Grup Carta de Poblament, l'Associació de Penyes i les Regidories de Cultura i Festes.