EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

21:25 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació compta amb una subvenció de l'IDAE de 504.297 euros, el 48% del total

Benidorm aprova els projectes per a instal·lar 1.364 plaques fotovoltaiques per a autoconsum en 12 edificis públics

31 maig 2022
Obras
  • L'Ajuntament, que assumirà la resta de la inversió, calcula una reducció de 375 tones anuals en emissions de CO₂

La Junta de Govern Local (JGL) va aprovar ahir els projectes d'instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum en edificis municipals, que suposaran la instal·lació de 1.364 plaques fotovoltaiques en huit col·legis de la ciutat i altres quatre edificis públics. Una actuació que compta amb una subvenció de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri de Transició Ecològica.

La subvenció ascendix a 504.297,46 euros i suposa el 48% del cost del projecte. L'Ajuntament assumix el 52% restant de l'actuació, la inversió total de la qual és d'1.045.450,06 euros.

La instal·lació de l'entramat de plaques donarà principi quan finalitze el procediment de licitació. La intenció, no obstant això, és "aprofitar la falta d'activitat escolar en l'aturada vacacional de l'estiu per a començar la instal·lació en els col·legis" ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

Les plaques fotovoltaiques s'instal·laran en els CEIP El Murtal, Bautista Lledó, la Cala, Mestre Gaspar López, Miguel Hernández, Serra Gelada, Núñez de Balboa i els Tolls. Igualment, la instal·lació d'estos mòduls també es realitzarà a l'Escola Infantil Municipal les Fontanelles, l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP), el Palau d'Esports L'Illa de Benidorm, ampliant el número dels ja existents, i el Centre Social la Torreta.

L'alcalde ha indicat que este projecte "reafirma el nostre compromís amb l'Agenda 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb la sostenibilitat". En este cas, ha continuat, "el fem mitjançant l'ús d'energies renovables i la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle".

Pérez ha precisat que una vegada s'haja completat la instal·lació dels 1.364 mòduls previstos en la dotzena d'edificis públics indicats "aconseguirem reduir en més de 375 tones anuals les emissions de CO₂", una xifra que el primer edil ha qualificat de "molt important" i que se suma a "la disminució d'emissions obtingudes en altres actuacions ja desenvolupades o que s'implementaran a curt i mitjà termini".

La potència nominal total instal·lada quan culmine la intervenció serà de 457 kW, que produiran aproximadament 750.000 kW/h. Les instal·lacions en cada centre comptaran amb mòduls d'alt rendiment, optimitzadores de potència i un sistema de monitoratge i gestió del camp fotovoltaic.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file