EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

14:00 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Núvol con tormenta

N 30km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

85%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El contracte, que ha recaigut en l'empresa AUDECA, té un preu de 2.077.976,65 euros (IVA inclòs)

Benidorm adjudica l'obra de Millora de la Mobilitat per als vianants i accessibilitat en Els Tolls

14 setembre 2021
EDUSI Benidorm

El projecte, inclòs en l'EDUSI, tindrà un termini d'execució de quinze mesos.

La Junta de Govern Local (JGL) de Benidorm va aprovar ahir, a la vista de l'informe de la Mesa de Contractació, l'adjudicació del contracte d'obra per a realitzar la "Millora de la mobilitat per als vianants i accessibilitat del barri Els Tolls a la mercantil AUDECA S.L.O. per un import de 2.077.976,65 euros (IVA inclòs). El projecte està inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) i tindrà un termini d'execució de quinze mesos.

A la licitació s'havien presentat set ofertes, de les quals la plica d'AUDECA va aconseguir la millor puntuació a criteri dels tècnics, si bé després de l'anàlisi de totes les ofertes es va estimar que la proposta es trobava en situació d'alça temerària, per la qual cosa es va demanar una justificació d'esta.

Una vegada rebuda la justificació de l'empresa quant als materials, el cost directe i indirecte de l'obra, les despeses generals de l'empresa i el benefici industrial, els tècnics municipals van informar favorablement en considerar la mateixa com a "real i creïble" i entendre que "no es posa en risc" a l'Administració que el contracte resulte "onerós" per a l'adjudicatari i que, per tant, "no puga executar l'obra amb solvència".

Este projecte engloba tot l'espai existent entre les avingudes d'Andalusia, França, Anglaterra i Itàlia, on es realitzarà "una renovació integral" que aconseguirà "espai públic, accessibilitat, aigua potable, pluvials, clavegueram i enllumenat", segons ha precisat l'alcalde, Toni Pérez.

També en este cas, es generaran voreres més àmplies, respectant l'arbratge existent i millorant l'accessibilitat. Per a això, es proposa eliminar els dobles sentits de circulació per a guanyar espai per als vianants i reduir així al mateix temps la perillositat dels encreuaments situats en esta zona. "Guanyem en seguretat viària, comoditat, espai per als vianants, imatge i serveis en un barri residencial en el qual a més existixen diversos servicis públics i també zones escolars de gran afluència", ha agregat Pérez.

Amb la licitació d'este projecte, "avancem en la tramitació i desenvolupament de nostra EDUSI, per a la qual s'ha obtingut una subvenció de fons europeus de 10 milions d'euros i en la qual hi ha recollides actuacions per un import de 23 milions, totes elles enfocades a millorar la qualitat de vida dels benidormers a través de la millora de l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i la lluita contra la desigualtat i la pobresa mitjançant polítiques d'inclusió". "És un gran projecte de ciutat", ha subratllat.

Toni Pérez ha indicat que "encara que este projecte, juntament amb el de la Millora i Accessibilitat en Foietes i el del Moralet, són els primers que es materialitzaran, ja hem començat a tramitar altres dos actuacions de gran importància com la construcció d'un alberg juvenil, zona d'acampada i centre d'interpretació al Parc de la Séquia Mare; i la rehabilitació de la plaça de bous i creació de nous espais culturals i socials en el seu entorn, l'obra més icònica de totes les recollides en l'EDUSI i que per la seua envergadura requerirà un major temps d'execució".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file