EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

09:52 AM

HORA BENIDORM

31ºC

Cel clar

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs tenen un pressupost de 908.303 euros i un termini d'execució del voltant d'un any

Benidorm adjudica l'obra de millora ambiental i de l'ús públic del Moralet

28 octubre 2021
Benidorm adjudica la obra de mejora ambiental y del uso público del Moralet

L'actuació aconseguix a 102 hectàrees en les quals s'adeqüen i senyalitzen senderes, es creen àrees recreatives i de joc, es recupera l'antiga via del tren i s'impulsa la biodiversitat.

La Junta de Govern Local (JGL) ha adjudicat el contracte d'obra de Millora Ambiental i de l'Ús Públic del Moralet, a l'empresa Grup Bertolín per un pressupost global de 908.303,59 euros. Esta actuació està inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm.

A la licitació van concórrer quatre ofertes, sent la millor valorada per la Mesa de Contractació la del Grup Bertolín, que va oferir un increment percentual dels mesuraments de les unitats d'obra i els materials del projecte del 31,7% sobre el preu de licitació. "Un increment que es destinarà a l'execució d'obres i instal·lacions en la zona objecte del projecte" ha explicat el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate.

El regidor ha assenyalat que "es tracta d'un dels projectes més emblemàtics de l'EDUSI, perquè suposa realçar i posar a disposició de la ciutadania la principal zona verda natural contigua a la trama urbana a través d'una xarxa de senderes i cicle-senderes, recuperant l'antic traçat del 'trenet' com a via verda i generant espais per a l'oci i l'esbarjo". González de Zárate també ha ressaltat que amb esta actuació "s'impulsa la biodiversitat i es rescaten elements etnològics de valor patrimonial".

El Moralet és una zona d'alt interés paisatgístic i ambiental que abasta més d'un milió de metres quadrats. "Amb esta obra transformarem este pulmó verd de Benidorm en accessible, completament transitable, senyalitzat i amb serveis ambientals per a explorar tot el seu potencial", ha recalcat l'edil, que es va mostrar "convençut" que quan es desenvolupe el projecte del Moralet "es convertirà en un gran pol d'atracció per a amants del 'running', BTT i per als quals gaudixen passejant per la naturalesa, així com en un espai per a l'oci i la relaxació".

González de Zárate ha detallat que l'actuació integral es prolongarà des de l'avinguda Beniardà i voltants de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor fins a la Cala. El cost de l'actuació es finançarà en part amb recursos municipals i en part amb fons europeus.

El projecte planteja millorar els camins existents, en molts casos oberts pel pas de persones o animals que recorren diàriament esta zona. Estos camins s'agruparan en senderes (per al trànsit per als vianants), cicle-senderes (per a vianants i bicicletes) i cicle-senderes vehiculares (més amples que els anteriors per a permetre també el pas de vehicles d'emergència), que comptaran amb il·luminació de plaques solars i senyalització.

En col·laboració amb el Club d'Atletisme Benidorm i de la Secció de Muntanya (BTT) del Club Ciclista Benidorm s'han delimitat tres recorreguts principals, cadascun amb un grau de dificultat.

També es preveu la construcció de tres àrees recreatives al costat de la zona boscosa més pròxima a la Via Parc, en les proximitats al camí d'accés al Moralet des de la Ciutat Esportiva i a continuació de l'aparcament dissuasiu de l'avinguda Beniardà. Estes àrees comptaran amb berenadors, zona de jocs i bio saludables i per a la recollida de fems. A més, en les dos últimes s'adequaran zones enjardinades amb palmeres i plantes aromàtiques.

A més de la poda d'arbres, s'enriquirà la zona amb vegetació autòctona i es fomentarà la biodiversitat creant refugis per a ocells. En el pla etnològic, el projecte inclou la reconstrucció dels murs de bancals de pedra seca, tipus de construcció declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El regidor d'Obres ha subratllat que "este projecte impulsa i consolida el gran cinturó verd de Benidorm, que discorre en paral·lel a la trama urbana i que se suma –i fins i tot en alguns casos connecta– a la resta de grans infraestructures verdes de la ciutat com són el Parc de Foietes, el de l'Aigüera i el de la Séquia Mare.

El termini d'execució del conjunt d'actuacions és del voltant d'un any i les obres donaran principi passades les Festes Majors Patronals de Benidorm.

L'EDUSI de Benidorm va obtindre una subvenció de fons europeus de 10 milions d'euros. En ella es recullen actuacions per un import de 23 milions, totes enfocades a millorar la qualitat de vida dels benidormers a través de la millora de l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, la protecció del medi ambient i la lluita contra la desigualtat i la pobresa mitjançant polítiques d'inclusió". "És un gran projecte de ciutat", ha subratllat el regidor.

A més de les actuacions que ja han donat principi en Els Tolls i la part alta de Foietes i l'adjudicació de l'obra del Moralet, també s'han iniciat els tràmits d'altres dos projectes de gran importància com és la construcció d'un alberg juvenil, zona d'acampada i centre d'interpretació al Parc de la Séquia Mare, i la rehabilitació de la plaça de bous i creació de nous espais culturals i socials en el seu entorn, "que és l'obra més icònica de totes les recollides en l'EDUSI i que per la seua envergadura requerirà un major temps d'execució" ha finalitzat González de Zárate.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file