EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

11:38 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Molt núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

De la mà de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la mostra itinerant 'Les Torres de l'Alhambra' fa parada a la ciutat

Arriben a Benidorm les monumentals escultures de Cristóbal Gabarrón

14 juny 2022
Llegan a Benidorm las monumentales esculturas de Cristóbal Gabarrón

El muntatge ja està en marxa en la plaça de la Hispanitat, Gambo i Mediterrani, i este dijous l'autor farà una visita guiada per les 16 peces.

Els carrers de Benidorm estrenen esta setmana nova exposició escultòrica a peu de carrer de la mà de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural i de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta de l'exposició itinerant 'Les Torres de l'Alhambra' de l'artista murcià Cristóbal Gabarrón; 16 escultures monumentals que hui mateix han arribat a la ciutat.

El muntatge de les escultures ja està en marxa en la plaça de la Hispanitat, carrer Gambo i avinguda del Mediterrani, la mateixa ubicació que ja es va emprar per a l'exposició 'Galàxia Hung' que "el passat estiu va despertar un enorme interés entre la població resident i turista que en els seus passejos per Benidorm es va trobar amb les acolorides i impactes escultures de Hung Yi, com ocorrerà ara amb l'art de Cristóbal Gabarrón", tal com ha assenyalat la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer.

Segons ha avançat Pellicer, "huit escultures de la sèrie se situaran en l'avinguda del Mediterrani; quatre, en la plaça de la Hispanitat; i les quatre restants, al carrer Gambo". Unes escultures "realitzades en fibra de vidre policromada, que destaquen tant pel seu colorit com per la seua grandària, que va des dels 3,30 metres fins a quasi 6 metres en funció de les peces".

La regidora de Patrimoni Històric i Cultural ha explicat que "esta sèrie d'escultures està inspirada en el conegut palau àrab de l'Alhambra, i més concretament en les seues torres, determinants al llarg de la història de la fortificació".

Pellicer ha destacat que "les obres de Cristóbal Gabarrón són pur art públic i urbà, d'ací ve que estiguen concebudes per a exposar-se a peu de carrer, integrant-se en l'entorn, buscant la proximitat amb l'espectador. I això és justament el que l'artista trobarà a Benidorm, un entorn urbà i cosmopolita que abrace la seua obra i que servisca d'altaveu al seu missatge de convivència pacífica entre cultures".

El mateix autor "podrà vore i viure en primera persona la seua exposició a Benidorm, ja que està previst que este dijous, 16 de juny, ens acompanye per a recórrer la mostra i explique als assistents els detalls de cada obra". Una vista guiada, ha traslladat, que "s'iniciarà a les 10.30 hores en la plaça de la Hispanitat i que està oberta a la ciutadania".

Llegan a Benidorm las monumentales esculturas de Cristóbal Gabarrón
Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file