EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

23:45 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Cel clar

NO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Un projecte de col·laboració dels estudiants i professorat d'ESO i 1r de Batxillerat del centre

Alumnes del Bernat de Sarrià 'examinen' als seus representants a l'Ajuntament

26 abril 2022
Educación- Medio Ambiente

Una vintena d'alumnes de 1r d'ESO de l'IES Bernat de Sarrià han plantejat a l'alcalde, Toni Pérez, i als regidors de Medi Ambient i Neteja Viària, Mónica Gómez i José Ramón González de Zárate, les 38 preguntes d'un formulari que pretén analitzar la sostenibilitat de la capital turística de la Costa Blanca.

Els alumnes, acompanyats per la directora del centre, M. José Coquillat, la directora del projecte, Laura García i els professors col·laboradors Manoli Molina, Enrique Megía, Belén García, Juan Ivars i Salvador Oltra, s'han citat amb els seus presentantes a l'Ajuntament a primera hora del matí, en el Saló de Plens, on els han interpel·lat amb un extens i meticulós formulari, fruit de la reflexió prèvia a les aules.

Per endavant, els estudiants d'ESO amb edats entre els 12 i 13 anys, en col·laboració amb els de 1r de Batxillerat, van preparar durant setmanes les qüestions que s'han presentat dividisques en set apartats: Ciutat sostenible. Urbanisme. Contaminació lumínica. Contaminació acústica. Residus. Aigües i Qualitat de l'aire.

El treball de documentació i elaboració de les preguntes ha permés la redacció del qüestionari que ha sigut plantejat als representants polítics de manera rigorosa pels estudiants i, d'igual manera, ha sigut respost, en primer lloc, per l'alcalde i, més tard, pels regidors.

Des de l'àrea d'audiovisual del Bernat de Sarrià, s'han gravat interpel·lacions i rèpliques. Per a això s'han instal·lat cinc càmeres de vídeo des de diferents angles amb l'objectiu de plasmar en un vídeo el treball perquè puga servir de referència a altres estudiants, associacions i col·lectius interessats per la sostenibilitat i el medi ambient.

Els estudiants han pogut conéixer de primera mà les iniciatives que desenvolupa el seu Ajuntament en matèria de sostenibilitat, com –entre altres– l'aposta pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). O l'aprovació del Pla d'Adaptació davant el Canvi Climàtic (PACC), primer projecte d'estes dimensions d'una ciutat major de 50.000 habitants d'Espanya i que planteja 54 accions (algunes d'elles en gallimarsot ja) per a adaptar la ciutat a la nova realitat.

Després del qüestionari presentat a l'Ajuntament, els estudiants s'han traslladat al Parc de l'Aigüera i a les platges per a continuar consultant l'opinió dels ciutadans, valoracions que s'incorporaran a l'audiovisual.