CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

04:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una trentena d'alcaldes de les principals ciutats espanyoles, en el marc de Greencities de Màlaga, aborden la importància d'una planificació urbana sostenible i sòlida

Pérez defensa l'aplicació dels ODS en la gestió municipal i aposta per la sostenibilitat en la Trobada de Líders Urbans

22 setembre 2022
Turismo Greencities

En la segona Trobada de Líders Urbans que organitzen l'Ajuntament de Màlaga coincidint amb Greencities & S-Moving, juntament amb la Xarxa Innpulso i la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat d'una trentena d'alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats espanyoles que s'integren en la xarxa SmartCity, van abordar ahir de vesprada la importància d'una planificació urbana sostenible i sòlida.

Pérez va valorar la situació actual i va advertir dels reptes que es plantegen en estos moments de vulnerabilitat econòmica i social per a la correcta aplicació de l'Agenda Urbana, que és "l'instrument d'aplicació dels ODS a les ciutats".

D'"incertesa" va qualificar la situació, per la incidència dels preus de l'energia i la inflació que afectaran els pressupostos municipals "per l'encariment de la factura de la llum, per exemple, i altres mesures que apliquen les administracions, com l'autonòmica valenciana, incrementant imposats en la gestió de residus sòlids, o la nacional amb les seues polítiques de finançament local".

Però, va assenyalar l'alcalde de Benidorm, "també és moment d'oportunitat" per a dur a terme "canvis en els models de gestió municipal on prevalga la sostenibilitat com a eix transversal d'actuacions". L'Agenda Urbana, va dir l'alcalde, és clau per a això.

Pérez va plantejar "planificar estratègies atesos els reptes locals, però ampliant la visió cap a l'àmbit global" i "desenvolupar models de participació" al mateix temps que insistia a "desplegar sinergies i accions publicoprivades" com a garantia de guanyar el futur.

L'alcalde de Benidorm va insistir "a treballar sota la premissa d'eficiència energètica" i va advocar també per "desplegar accions centrades en els aspectes d'eficiència general basades en la dada", així com aprofitar al màxim les fortaleses que s'obtenen dels informes de les Smart Office, després de la interpretació i anàlisi de les dades i l'escolta activa.

Com a punts d'accions a tindre en compte, l'alcalde de Benidorm va posicionar la ciutat destine turístic en aspectes de mobilitat, zones de baixes emissions, eficiència energètica i gestió de l'aigua, assenyalant Pérez que "participació, col·laboració i compromís" han de constituir les bases d'actuació, advertint que "el compromís de futures accions ha d'incidir a millorar la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns i veïnes, gràcies a les eines que faciliten la governança" havent de tindre molt clar "el nou cicle de vida de les persones".

Una de les propostes que l'alcalde de Benidorm va secundar se centra, va explicar, "a portar els *ODS a les aules i començar per l'educació infantil".

En la trobada, els alcaldes van apostar per desenvolupar des de la FEMP accions tendents al canvi tant dels models de finançament com de marcs i normes legals com la Llei de Contractes que dilata accions municipals.

Una de les qüestions debatudes en la II Trobada de Líders Urbans va ser la referent a la necessitat de la qualificació del personal dels Ajuntaments per a atendre amb major eficàcia les tasques i compromisos que emanen de l'Agenda Urbana per a oferir millors serveis als veïns.

L'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, va donar la benvinguda a esta reunió que se celebra en el marc de l'esdeveniment malagueny Greencities, conduint la trobada Gema Igual, alcaldessa de Santander i vicepresidenta de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, i Carlos Ruiz, alcalde de Viladecans i copresident de la Xarxa Impuls. L'alcalde d'Ermua, Juan Carlos Abascal, copresidia la reunió.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file