CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

13:35 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs es desenvoluparan per espai de cinc mesos en Armada Espanyola amb un pressupost d'1,2 milions d'euros

L'Ajuntament informa els veïns sobre les actuacions que comportarà la creació de la Zona Per als vianants de Baixes Emissions en Ponent

22 setembre 2022
 Zona de Bajas Emisiones (ZBE) de Poniente.
Zona de Bajas Emisiones (ZBE) de Poniente.

L'Ajuntament de Benidorm ha explicat hui als veïns de Ponent les actuacions que es duran a terme en la zona amb motiu de la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i altres intervencions complementàries de millora de drenatges, recollida de pluvials i nous bombaments que s'executaran al llarg d'enguany i primers mesos de 2023.

Amb eixe motiu, i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial sense Cotxes, la campanya 'A peu de carrer' s'ha desplaçat fins a l'avinguda Armada Espanyola, on s'han donat cita els regidors de Mobilitat, José Ramón González de Zárate; de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; de Platges, Mónica Gómez; i d'Urbanisme, Lourdes Caselles, al costat de tècnics municipals, membres del Consell Veïnal i representants de l'hostaleria, transports, comerç, repartidors, hotels i veïns de la zona.

Allí se'ls han explicat les actuacions que se n'executaran, que se centraran fonamentalment en quatre eixos. En primer lloc, la creació de la Zona Per als vianants de Baixes Emissions en Armada Espanyola, que comptarà amb la implantació de noves tecnologies per a fomentar l'ús del transport bla (bicicleta) i desplaçar el vehicle privat cap a aparcaments dissuasius més allunyats del centre urbà, com puguen ser els de Xixo, l'avinguda Beniardà o els que s'han habilitat en els últims mesos.

Per a això es reforçarà la zona d'estacionament per a bicicletes en centres tractors i estacions de transport massiu i s'estendran les condicions de pedalabilitat de l'espai viari. D'igual manera es potenciarà la mobilitat per als vianants amb la implantació de la plataforma única. "Tot això ajudarà a reduir les emissions contaminants, impulsar la innovació, el canvi modal i l'accessibilitat" ha indicat González de Zárate. A més, en aquelles zones en la qual els passos de vianants estiguen més allunyats entre si s'estudiarà la col·locació d'alguns més. També està prevista la col·locació d'un comptador de bicicletes, aparcament intel·ligent per a bicis, un sistema de monitoratge ambiental, sistemes d'informació del transport públic urbà i reforç del control d'accés de vehicles.

El pressupost d'esta intervenció per a crear la ZBE ascendix a 1.277.748,11 euros, dels quals l'Ajuntament aportarà 1.028.387 i la Diputació Provincial d'Alacant els 249.360 euros restants. El termini d'execució és de cinc mesos, per la qual cosa finalitzarà en els primers mesos de 2023.

El segon eix d'actuacions té a veure amb l'adequació dels drenatges d'aigües pluvials en les zones dels barrancs de Xixo i Foietes. Així, s'implementarà un sistema de recollida de les primeres aigües pluvials –les que arrosseguen major contaminació– "que seran incorporades mitjançant bombaments a la xarxa de residuals per a ser impulsades a la depuradora" ha detallat l'edil. Estos treballs els executarà la concessionària Hidraqua.

El pressupost en el punt de Xixo ascendix a 169.108,34 euros, mentre que en el barranc de Foietes és de 195.447,02 euros.

El tercer eix és el relatiu a la implementació de línies d'energització dels bombaments, és a dir, dotar de més energia a estos nous bombaments, encara que també es milloraran algunes línies elèctriques d'edificis en Ponent.

Finalment, es realitzaran estudis sobre les afeccions en les zones de major densitat turística, en este cas en l'avinguda Armada Espanyola. Estos estudis tenen un pressupost de 145.142,18 euros i un termini d'execució de sis mesos.

González de Zárate ha postil·lat que amb estos projectes "s'evidencia l'aposta i el compromís de l'Ajuntament per la mobilitat i la sostenibilitat, com s'ha demostrat al llarg d'estos últims anys, amb un objectiu clar de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans". La finalitat, segons ha recalcat, és reduir la intensitat de vehicles que circulen per este tram i millorar les condicions ambientals i per als vianants per a tindre una ciutat amable, còmoda i dins de les finalitats de sostenibilitat per a ser un model contra el canvi climàtic".

Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #4
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #5
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de José Ramón González de Zárate #6
Audio file