CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:20 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició itinerant està composta per 38 fotografies de Benjamí Serrà, que retrata a persones malaltes d'alzheimer

L'Espai d'Art de l'Ajuntament acull la mostra d'AFA Marina Baixa 'Em dic, em criden' per a sensibilitzar sobre les demències

02 setembre 2022
El Espai d’Art del Ayuntamiento acoge la muestra de AFA Marina Baixa ‘Me llamo, me llaman’ para sensibilizar sobre las demencias

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm va acollir en la vesprada d'ahir la inauguració de l'exposició d'AFA Marina Baixa, una mostra itinerant de 38 fotografies que ha sigut realitzada pels germans Benjamí i Cristián Serrano i l'objectiu del qual és el de sensibilitzar sobre les demències. Amb el títol 'Em dic, em criden', l'exposició pretén recuperar l'essència de la persona amb alzheimer a través del retrat mostrant una visió íntima, pròxima i personal de cadascuna d'elles.

La mostra, que està impulsada, coordinada i finançada per FEVAFA Alzheimer, va comptar en la seua inauguració amb la presència de l'alcalde Toni Pérez, membres de la corporació municipal i representants de diverses associacions i col·lectius de la ciutat.

En la inauguració, Garbiñe Mondragón, presidenta d'AFA Marina Baixa, va agrair el treball fet pel fotògraf Benjamí Serrà, però també va tindre unes paraules per a l'equip de persones que treballen amb la seua associació. "Vull agrair el seu lliurament en els moments bons i en els dolents, estic molt orgullosa de tots ells".

Modragón va explicar les dos finalitats que perseguix l'exposició: "vore les imatges amb els ulls i amb el cor" va dir. En la seua opinió "cal viure-ho en primera persona per a entendre estes fotografies amb els ulls del carrer. Però quan les veiem amb el cor ens adonem que estes persones són com tots nosaltres, estimen i volen ser estimades. Cal no oblidar-se d'això". Finalment, també va exposar un nou repte de l'associació, que serà "preocupar-nos més pels cuidadors, que són els grans oblidats. Cal cuidar al cuidador".

Per la seua part el fotògraf Benjamí Serrà va agrair a AFA "per creure en este projecte" que va qualificar d'"experiència vital per tot el que hem sentit i aprés el meu germà i jo".

Va tancar l'acte l'alcalde Toni Pérez, qui va destacar la gran diferència "de vore a estes persones amb els seus cuidadors a veure-les retratades". Segons l'alcalde "en les fotografies són persones com tots nosaltres, però quan ens diuen que són malalts, llavors ens transmeten molt més". Pérez va reivindicar el treball d'associacions com AFA Marina Baixa i va reclamar "no oblidar el missatge: les persones, siga com siga la seua realitat, són persones".