CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

17:09 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Parc de Foietes ha sigut l'escenari d'esta activitat, que ha inaugurat l'alcalde amb els versos de 'El sarg vell' del benidormer Miquel Pérez Zaragoza

Benidorm commemora el Dia de les Lletres Valencianes amb una lectura de poemes al costat d'un centenar d'alumnes de Secundària

20 novembre 2023
Benidorm conmemora el Dia de les Lletres Valencianes con una lectura de poemas junto a un centenar de alumnos de Secundaria

L'Ajuntament de Benidorm ha commemorat este dilluns el Dia de les Lletres Valencianes amb una lectura pública de poemes en valencià que enguany ha tingut com a escenari el Parc de Foietes. L'activitat, organitzada per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, ha estat protagonitzada per diferents edils de la Corporació Municipal i més d'un centenar d'estudiants de primer i tercer de l'ESO de l'institut Mediterrània de Benidorm.

L'alcalde de la localitat, Toni Pérez, ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als estudiants que han participat en esta lectura pública i, a més, ha sigut qui ha llegit els primers versos del matí. En concret, els que conformen el poema 'El sarg vell' del benidormer Miquel Pérez Zaragoza, Miquel 'la Fornera'.

A continuació, s'han anat intercalant altres poemes recitats tant per alumnes com per regidors del Consistori benidormer, entre els quals han ressonat els versos d'autors de tots els temps i tan reconeguts en llengua valenciana com Ausiàs March, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Maria Beneyto, Carmelina Sánchez-Cutillas, Àngels Gregori o Marc Granell, entre altres.

Com a novetat, enguany l'activitat s'ha traslladat al Parc de Foietes, enfront del mural recuperat de l'antic Hotel Selomar; un mural que restaurat per l'Ajuntament i que des de fa diverses setmanes lluïx en un dels murs perimetrals d'esta gran zona verda.

Després de la lectura pública, l'alumnat de l'IES Mediterrànea també ha participat en una xarrada a càrrec d'Aitor Muñoz sobre l'ús del valencià en xarxes socials per a "descobrir com la nostra llengua valenciana és un vehicle d'expressió molt ric i útil en esta nova forma de comunicació".

la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha agraït als docents i a l'alumnat de l'IES *Mediterrània la seua implicació en esta activitat "que contribuïx a donar visibilitat a la creació literària que s'ha fet, es continua fent i es farà en la nostra llengua valenciana".

Benidorm conmemora el Dia de les Lletres Valencianes con una lectura de poemas junto a un centenar de alumnos de Secundaria